Aygenteks - Tork Anahtarı Kalite Kontrol Test Cihazı: Torque Tester TTT-300

26 Nisan 2021

Tork Anahtarı Kalite Kontrol Test Cihazı: Torque Tester TTT-300

Torque Tester TTT-300; tork anahtarları ile tork tornavidalarını test etmek için kullanılan bir kalite kontrol test cihazıdır. Dijital TTT-300 serisi tork cihazları, üretimde kullanılan tork aletlerinin tıklama noktasını (tetikleme torkunu) ve ikinci maksimum değerini ölçmek için kullanılır. TTT-300 ile manuel, motorlu veya pnömatik tahrikli tork aletleri test edilebilir.

Torque Tester TTT-300, tork aletlerinin hızlı ve kolay incelenmesini sağlar. Tıklama noktasında ilk tepe noktasını ve bunu izleyen maksimum nokta değerini tespit etmek için iki tepe (pik) noktasını otomatik olarak algılar. Sınır değeri izleme hususunda her iki pik değeri için geçti-kaldı tespiti yapar. Manuel tork tornavidaları ve tork anahtarları için ISO 6789 standardına göre tork aletlerinin kalibrasyonunu sağlar.

Dijital TTT-300 serisi, tork gösterge ve ayar aletlerinin maksimum tork değerlerini ölçmek için tasarlanmış portatif tork testi cihazlarından oluşur. 2 N.m ile 50 N.m aralığında kapasiteye sahip 5 farklı modeli bulunur: 0.2 - 2N.m, 0.5 - 5N.m, 1 - 10N.m, 2.5 - 25N.m ve 5 - 50N.m Bu sayede hem elektrikle çalışan motorlu tork aletlerinin ve hem de manuel tork tornavidalarının en ideal şekilde doğrulanmasını sağlar. Her bir tork kalite kontrol test cihazı, 4 farklı moddan birinde görüntülenecek şekilde yapılandırılabilir.

  1. Standart Mod: Canlı tork okumasını hem saat yönünde (CW) hem de saat yönünün tersine (CCW) gösterir.
  2. Saat Yönünün Tersine Tepe Noktası Yakalama Modu: İlk tıklama torku tepe noktasını ve ikinci maksimum torkunu saat yönünün tersine (sökme yönünde) yakalar ve görüntüler.
  3. Saat Yönünde Tepe Noktası Yakalama Modu: İlk tıklama torku tepe noktasını ve ikinci maksimum torkunu saat yönünde (sıkma yönünde) yakalar ve görüntüler.
  4. Tepe Gerçek Noktası Yakalama Modu: Hem saat yönünde (sıkma) hem de saat yönünün tersine (sökme) maksimum tork değerlerini yakalarken geçerli olarak uygulanan torku görüntüler.

Torque Tester TTT-300, hızlı kontol işlevi (quick-check) ile oldukça kullanışlıdır. 5 ardışık ölçümün otomatik olarak kaydedilmesini sağlayarak 5 tepe değerin ortalamasını alır. Bu değer, sonrasında atanan tolerans limitleriyle karşılaştırılabilir. Kalite kontrol test cihazı TTT-300, anlık sınıflandırmada operatörler için LED göstergesi ile testin başarılı ya da başarısız olduğunu gösterir.

Tork anahtarı ve tork tornavidası test cihazı TTT-300, zorlu çalışma ortamları için dizayn edilmiştir. Kazara hasar riskini minimum düzeyde tutmak için çelik kasası çalışma yapılan tezgaha vidalanarak sabitlenebilir (kalınlık 30 mm'ye kadar). Tork hücresi de aşırı yük korumalıdır. Tork okumalarını saklamak için dahili belleği bulunur. Bu sayede tüm ölçümlerden istatistiksel bilgiler net bir şekilde görüntülenebilir. USB arayüzü, sonuçların ayak pedalı ile SPC (İstatistiksel Süreç Kontrolü) ya da CAW gibi sistemlere datanın (veri) aktarılmasına imkân verir. Standart olarak dahil edilen  TTT_Certify yazılımı, DIN EN ISO 6789-1:2006 standardına uygun olarak tork aletlerinin kalibrasyonu için kullanılmasını ve PDF formatında kalibrasyon sertifikası oluşturulabilmesini sağlar.

Alluris Torque Tester TTT-300, genel tork alet kafalarına uyumlu standart adaptör ile birlikte tedarik edilir. Motor tahrikli tork aletleri için 10 N.m'ye kadar uyumlu çalışma fikstürleri de bulunur. Test cihazını tam kapsamlı bir tork aleti test istasyonu olarak tamamlamak için tork anahtarlarını sabitlemek üzere TTT-920 yatay test standı ve tork tornavidalarını sabitlemek amacıyla TTT-921 dikey test standı eklenebilir. Tüm Alluris® tork test cihazları; özel analiz yazılımına, MsOffice, CAQ sistemleri veya ERP yazılımı gibi PC uygulamalarına veri aktarımı için eşik değer izleme, dahili bellek ve USB 2.0 arayüzüne sahiptir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN