Reliance anti bakteriyel iplik

30 Eylül 2020

ANTİ BAKTERİYEL İPLİK

Loyal Textiles Mills Ltd, üçlü virüs kalkanı teknolojisiyle dünyanın ilk yeniden kullanılabilir kişisel koruyucu ekipmanını (PPE) sunmak için Reliance Industries Ltd ve İsviçreli HeiQ ile iş birliği yaptı. Loyal pamuk iplikleriyle karıştırmak için Reliance’ın doğal olarak bakteri ve virüs çoğalmasını engelleyen anti bakteriyel R|Elan FeelFresh ipliklerini seçti.

Karışım kumaş, İsviçre’deki en son teknolojik yenilik olan HeiQ Viroblock ile özel olarak işlem gördü. HeiQ Viroblock’un korona virüs SARS-Cov-2 (COVID-19) de dahil olmak üzere birçok virüse karşı yüzde 99,99 anti-viral verimliliği sağladığı test edildi ve kanıtlandı.

Bunun yanı sıra Loyal tasarlanan kumaşına Viral Bariyer PU laminasyonu uyguladı ve üçlü koruma sunan PPE medikal önlükleri ve diğer PPE türlerini yenilikçi olarak sundu.

(i) Bakteri ve virüs büyümesini doğal olarak engelleyen anti bakteriyel  R|Elan FeelFresh kumaşı,

(ii) Kumaş üstüne HeiQ Viroblock anti-viral işlemi ve

(iii) dünyada ilke defa Viral Bariyer PU film laminasyonu.

Şirket başkanı Valli M. Ramaswami “Loyal Textile Mills Ltd Hindistan tekstil endüstrisinde 125 yıldır devam eden bir mirasa sahip. Hindistan Hükümeti ve teknik takımlar tarafından tanınan Ar-Ge merkezimizin teknik tekstil konusunda 27 yıllık deneyimi var. Şubat-Mart 2020 döneminde Loyal yönetim takımı COVID-19 salgınına karşı yürütülen mücadeleye katılma ihtiyacı hisseti ve yeninden kullanılabilir maske ve PPE kitleri tasarladı. Bugün virüslere ve bakterilere karşı üçlü koruma teknolojisi sunan PPE kıyafeti, maske ve diğer moda ürünlerini sunuyor” diyerek Loyal’ın imza markası Supera Shield’ın üçlü viral kalkan ürününü sundu.

PPE’nin sanal ortamda yapılan sunumu sırasında şunları ekledi, “Bu dünyada türünün ilk örneği. Eski başkanımız Manikam Ramaswami’nin felsefesinin önderliğinde teknolojiyi takip edip geçmişte yaptığımız gibi bazı ilkleri ekleyerek devam ettik.”

Loyal Textiles baş teknoloji ve iş geliştirme uzmanı Dhamodaraswamy Devadas, “Yeniden kullanılabilir PPE ürünleri kullanımdan sonra on kere yıkanabiliyor ve 10 kere sterilize edilebiliyor. PPE’nin üç bileşeni de Viral Penetrasyon Testi ASTM F 1671 – 2013, Sentetik Kan penetrasyon testi ASTM F 1670/F testlerinden geçti ve dikişler de SBPR test ASTM 1670-08 (2014) testinden geçti.”

Devadas, Loyal’ın Viral Penetrasyon Testini geçen ilk tekrar kullanılabilir PPE olduğunu söyledi.  Aynı zamanda (yeninden kullanılabilir PPE ile sunulan) SS 95 medikal solunum maskesinin %95 Partikül Filtreleme Etkinliği ve %99.9 Bakteri Filtreleme Etkinliği koruma seviyesine sahip yeninden kullanılabilir N95 maske türü olduğunu ifade etti. SS 97 medikal Cerrahi Yeninden Kullanılabilir Maskeler de benzer korumayı sağlıyor. Bu ikisinin dışında SS 96W, SS 96K, SS 3D Premium maskeleri de aynı korumayı sunuyor. Tüm bu maskeler HeiQ Viroblock ile işlemden geçti ve iç bölümleri ise anti-mikrobiyal ve pamuk karışımı olan R|Elan FeelFresh dokuma kumaşıyla korunuyor. Loyal aynı zamanda hem iç pazar hem de dış pazarlar için anti-viral tişört, pantolon, tayt ve iç giyim ürünleri de sunuyor.

Reliance Polyester CMO’su Gujnan Sharma şunları söyledi, “R|Elan FeelFresh kumaşlarından güç alan maske ve PPE kitlerini sunarken Hindistan teknik tekstil endüstrisinin lider oyuncuları arasında yer alan Loyal Textile Mills Ltd ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği R|Elan FeelFresh kumaşlarının tüketicilere moda dışına anti-mikrobiyal özellikler, iyilik ve hijyen sunduğunu da vurguluyoruz.”

HeiQ kurucu ortağu ve CEO’su Carlo Centonze, SARS-CoV-2 (COVID-19) başta olmak üzere farklı zarflı virüs ve bakterilere karşı HeiQ Viroblock’ın koruma sağladığı özellikleri vurguladı.   Dinamik bir tekstil üreticisi olan Loyal Textile Mills ile iş birliği yapmaktan ve sağlık ve güvenlik kıyafetlerinden moda ürünlerine kadar farklı ürünleri geliştirmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

HeiQ Viroblock yakın zamanda dünyanın lider viroloji enstitülerinden biri tarafından test edildi ve 30 dakika içinde SARS-CoV-2 (COVID-19) virüsünde %99,99 azalma olduğunu gösterdi. Eş etkin ikili modu virüslere izin vermiyor ve maskenin koruma faktörünü 100 faktör kadar arttırabiliyor. ISO 18184 ve ISO 20743 gibi endüstri standartları kapsamında yapılan testlerde tüm zarflı virüslere, bakterilere ve mantarlara karşı etkinliği gösterildi. Yenilikçi İsviçre teknolojisi %100 kanıtlanmış hipoalerjenik kozmetik malzemeler kullanıyor ve %72 biyolojik tabanlı yenilebilir içeriğe sahip. HeiQ Viroblock solunum maskeleri yakın zamanda ABD FDA ve EUA tarafından onaylandı. Teknoloji US EPA (FIFRA), EU BPR (REACH) ve JP MITI tarafından kaydedildi ve ZDHC, Oeko-Tex ve Bluesign tarafından benzeştirildi.

Yeniden kullanılabilir PPE önlük setinin özelliklerini açıklayan Dünya Tasarım Üniversitesi (WUD) rektör yardımcısı Prof. Dr. Sanjay Gupta şunları söyledi, “Saran tasarım ve arkada birleşme yeriyle özenle tasarlandı. Tasarım özellikleri arasında yardım ve iç kıyafete veya cilde temas riski olmadan çabuk takma ve çıkarma; kafa, boyun ve yüz bölgesi için tam koruma sağlayan tam başlık ve dize kadar ayakkabı koruması yer alıyor. Baş parmak halkaları, yan düğümler ve daha uzun önlük gibi özel ergonomik özellikler operasyonlara yardımcı olmak için eklendi. Tasarımın benzersiz bir özelliği ise Hindistan vücut şeklinde göre bedenlerin oluşturulmuş olması. Bu nedenle de ithal edilen PPE’lerdeki büyük gelme sorunu ortadan kalkıyor.”

Farklı tasarım yönlerinden, son denemelerin Delhi ve Chennai’deki farklı hastanelerde yapılmasından ve doktorların fikirlerinin alındığından da bahsetti. WUD, son birkaç yılda medikal kıyafetlerin tasarlanması ve geliştirilmesi konusunda aktif olarak IIT Delhi tekstil bölümüyle iş birliği yapıyor. PPE de iki enstitünün ortak çabalarıyla geliştirildi.

Loyal Textiles’in ortak girişim firması olan Gruppo P&P Loyal S.p.A., İtalya’nın direktörü Valerio Cagnoli ise şunları söyledi: “Temelde Avrupa piyasalarına odaklanarak İtalya’da iş yapıyoruz. Loyal Textile şirketinin yardımıyla önemi işler almamıza yardımcı olan birçok teknik kumaşı geliştirdik. Kumaşlarımızın bazıları yangına karşı koruma alanında tamamen deneysel ürünler. Bu alanlarda başarılı olmamızın ana nedeni eski Loyal Textiles başkanı Manikam Ramaswami’nin istekleri. Kişisel olarak çalışanların güvenliği konusunda onun felsefesini izliyor. Her zaman çalışanların her gün eve güvenli dönmesi için yapabildiğimiz kadarını yapmamız gerektiğini söylüyordu. HeiQViroblock ve R|Elan FeelFresh ürünlerinin performansını ürün başına 10 yıkama seçeneğiyle vurgulamalıyız. Aynı zamanda HeiQ Viroblock ve R|Elan ürünlerini belirli işlerde kullanılmak üzere piyasaya sunmayı düşünebiliriz. Loyal’ın Ar-Ge ekibini özel PU virüs bariyer filmi kullanarak virüs penetrasyonuna dayanıklı PPE ürünündeki başarılarından dolayı kutluyoruz.”

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN