Diesel Markası Kot Pantolonlarda Özel Anti-Viral Teknolojini Kullanmak İçin Yeni Anlaşma İmzalıyor

10 Ağustos 2020

ANTİVİRAL MODA MI?

 Diesel Markası Kot Pantolonlarda Özel Anti-Viral Teknolojini Kullanmak İçin Yeni Anlaşma İmzalıyor...

 

Diesel , 2000li yılların başlarında SARS salgını sırasında kıyafet koruma teknolojisi üzerinde çalışmaya başlayan İsveçli kimyasal şirketi Polygiene ile yaptığı ortaklık sonrasında antiviral modayı yeni bir seviyeye taşıyor.

Şirketler COVID-19’e neden olan virüs de dahil olmak üzere virüslerin yüzde 99’unu önleyen bir bitirme işlemini kumaşa uygulamak için birlikte çalıştı. Sadece Diesel kot pantolonlarında kullanılan Polygiene’in ViralOff teknolojisi markanın 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonuna uygulanacak. Diesel gelecekte teknolojiyi diğer giyim ürünlerine de uygulamayı planlıyor.

Marka yaptığı açıklamada “Polygiene ViralOff teknolojisi, müşterileri koruma açısından kritik bir cevabı temsil ediyor” dedi. “Güvenlik ve kamu sağlığı daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı ve Diesel, dünyada değişen durumlarda hızlı ve sorumlu bir şekilde uyum sağlayıp yenilik geliştirmekten gurur duyuyor.”

Antiviral modasında Diesel’in ilk girişimi değil. Haziran ayında marka, Nearchimica’nın koruyucu kalkan teknolojisini 2020 İlkbahar koleksiyonunda yer alan ve antimikrobiyal ve antibakteriyel bitime süreçlerini içeren unisex Upfreshing kapsül koleksiyonunda uyguladı. Koleksiyonda kot pantolon, logolu kapüşonlu eşofman üstü, tişört ve uzun kollu gömlekler yer alıyordu.

Tüketiciler korona virüs döneminde güvenlik ve hijyene odaklanmaya başladıkça antiviral ve antimikrobiyal teknolojiler malzeme inovasyon endüstrisinde önceliklerden biri haline geldi. Tük kot fabrikası Çalık Denim, kumaş geliştiricisi PG Denim ve kimyasal uzmanı Rudolf da bu tür korumaları sunan bitirme teknolojileri üzerinde çalışıyor.

 

 

 

Kaynak: Tıklayınız , Görsel kaynak: Courtesy 

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN