Artırılmış Gerçeklik deneyimiyle elbise seçimi

20 Şubat 2020

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK İLE ELBİSE DENEYİMİ

ASOS, 32-50 beden elbiseleri denemeniz için “See My Fit” Artırılmış Gerçeklik denemelerine başlıyor. ASOS ile yapılan “elbise” araması 17.000’den fazla sonuç veriyor.

Seçeneklere sahip olmak harika olsa da vücudunuza uyacak olan stili ve kalıbı bulmak yorucu olabilir. İşte tam olarak bu nedenden dolayı online perakende satış mağazası, İsrailli AR şirketi Zeekit ile müşterilere farklı beden ve farklı vücut şekilleri için ürünlerin simülasyon sonucu veren “See My Fit” Artırılmış Gerçeklik (AR) aracı için denemelere başlayacağını açıkladı.

E-ticaret devi normalde ana koleksiyonundaki kıyafetleri (büyük beden, hamile giyim haricinde) 36-38 beden modellerde sergiliyor. Denemeye dahil olan 800 elbiseden birine bakan ASOS müşterileri aynı ürünü arttırılmış gerçeklik sayesinde 32-50 beden arasında değişen 16 farklı modelde görebilecek.

Müşteri bir modeli seçtiğinde See My Fit dijital olarak, beden, kesim ve her parçanın oturuşunu ele alarak ürünü gerçekçi bir şekilde modele uygulayacak. Ortaya çıkan görseller gerçek fotoğraflara benziyor.

ASOS Studios Kıdemli İçerik Yöneticisi Tim Carey’e göre, “See My Fit denemesinde tüm gücü müşterilere vermek ve kendilerini için en uygun gördükleri elbiseleri modelde görebilmeleri için geleneksel model fotoğraf çekimi tekniklerinde mümkün olmayan en son AR teknolojisini kullanıyoruz.”

Bu teknolojiyi Avrupa’da deneyecek ilk mağaza olan ASOS, Zeekit AR teknolojisini kullanarak aynı kıyafeti dört farklı modelde göstererek Mart 2018 tarihinde benzer bir girişimi ilk defa denedi. See My Fit bu hizmetin bir uzantısı. 

Zeekit CEO’su Yael Vizel şunları ekliyor: “ASOS ile online modanın müşteriler için olabildiğince kişisel ve kolay kullanımlı olması misyonunu paylaşıyoruz. See My Fit uygulamasına güç veren patentli, yapay zeka temelli AR teknolojimiz sayesinde alışveriş yaparken gördüklerinizle evde gördükleriniz arasındaki noktaları birleştirerek müşterilere beğendikleri ürünleri satın ama konusunda daha fazla güven veriyoruz.”

ASOS aynı zamanda ASOS müşterileri için kişiselleştirilmiş beden önerileri sunmak adına makina öğrenmesinden faydalanan Fit Assistant uygulamasını 2018 yılında tanıttı. Daha yakın bir tarih olan Haziran 2019 tarihinde ASOS Sanal Podyum adı verilen ve ASOS müşterilerinin modelleri podyumda yürür gibi görmesine izin veren AR deneyimini test etti. 150.000’den fazla ASOS müşterisi deneme sürecinde sadece AR’ye uygun iOS cihazlarda 90 ASOS Tasarımı ürününü sunan “Sanal Podyum” uygulamasını denedi.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN