Spor giyim sektörünün öncü markalarından Under Armour, başarı hikayesiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

14 Kasım 2019

BİR BAŞARI HİKAYESİ UNDER ARMOUR

Bugün hemen hemen her yerde daha sık görmeye ve adını duymaya başladığımız Under Armour markasının hikayesi aslında bir bodrum katında başlıyor. Bir olimpiyatta tam sekiz altın madalya kazanan ilk sporcu ünvanına sahip, efsane yüzücü Michael Phelps’in bir röportajda söylediği söz Amerikan futbol oyuncusu Kevin Plank’ı oldukça etkilemiş. Kimsenin yataktan kalkar kalkmaz madalya kazanamayacağını, hatta gökten madalya düşmeyeceğini, tüm bu başarıların sadece tutku ile olmayacağı aynı zamanda da büyük fedakarlıklar da gösterilerek gerçekleşebileceğini söylüyor.

Bir futbol oyuncusunun en büyük şikayetlerden biri ne olabilir? Terleme! dediğinizi duyar gibiyiz. Forma içerisine giydiği pamuklu tişörtün ıslanmasından oldukça rahatsız olan Kevin Plank, teri dışarı atabilen ve böylece üzerindeki tişörtün kuru kalmasını sağlayan bir tişört neden olmasın? diyerek bu konuya kafa yormaya başlar. Bundan tam 23 yıl önce çok az bir sermaye ile ilk ürününü geliştirir ve 6-7 farklı prototip ortaya çıkararak birkaç futbolcu arkadaşını ürününü giymeye ikna eder. Böylece ilk senesinde 25 bin dolardan 585 bin dolara tırmanan bir satış rakamına ulaşıyor. Dönüm noktası olan o ilk yıldan sonraki beş yıl 7 milyon dolardan 440 milyon dolara yükseliyor ve böylece 2005 yılı şirketin gerçekten büyüdüğü bir yıl oluyor. 2010 yılında da bu rakam 1.5 milyar dolara yükseliyor.

Her geçen sene teknolojiyi kullanarak üzerine biraz daha inovasyon, yenilik ve vizyonunu da ekleyerek Under Armour markası yükselmeye devam etmektedir. 3D baskılı spor ayakkabından, tayta, tişörtten, mont ve yeleklere kadar ürün gamını fazlasıyla genişletmiştir.

Bu başarının arkasında sadece inovasyon vb. olmamakla birlikte örneğin Under Armour marka bir ayakkabı tüketici ile tanışmadan önce, o ayakkabı tabiri caizse parçalanıncaya kadar min. 500 bin adımlık DAYANIKLILIK TESTİnden geçirilerek tüketiciye sunuluyor.

Bu arada Ocak 2020 itibariyle de CEO (Chief Executive Officer) görevinden ayrılıp şu an COO (Chief Operating Officer) görevini yürüten Patrik Frisk'in geçeceğini de sizlerle paylaşalım. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyiz. Kevin Plank bir yere gitmiyor :) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Güzel bir başarı hikayesi değil mi? 

 

Fotoğraflar sırasıyla;

1) Under Armour kurucusu Kevin Plank - Görsel kaynak: Declan May , Supplied

2) Under Armour yüksek performans spor kıyafetleri - Görsel kaynak: Supplied

3) İlk partner firma AFL - Görsel kaynak: Wayne Taylor/AFL , Getty Images

4) NBA yıldızı Steph Curry marka elçisi - Görsel kaynak: Under Armour, Supplied

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN