Beş yılda tüketici elektroniği dalında en başarılı pazarlardan biri olarak giyilebilir kumaşlar sektör listesine girmiştir.

24 Eylül 2019

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ VE TEKSTİL

IDTechEx’de baş analist olan ve endüstrinin önde gelen uzmanlarından olan James Hayward tarafından yayımlanan giyilebilir Teknoloji Tahminleri 2019-2029 başlıklı rapora göre, giyilebilir teknoloji ürünleri 2019 yılının sonuna doğru 50 milyar doların üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Son bulgulara göre, toplam pazar büyüklüğü 2014 yılından bu yana iki katına çıkmış ve son beş yılda tüketici elektroniği dalında en başarılı pazarlardan biri olarak giyilebilir kumaşlar sektör listesine girmiştir. IDTechEx’in giyilebilir teknoloji araştırması, bu sektörün son birkaç yılda nasıl geliştiğini ve önümüzdeki on yılda nasıl değişeceğini inceliyor.

Raporda, son beş yıldaki büyümeye neden olan kilit ürünlerin; akıllı saatler, glikoz izleme cihazları (CGM), işitme cihazları, kulaklıklar ve AR, VR & MR olduğu açıklanmaktadır. Rapor, tüm sektörlere detaylı olarak bakıp değerlendirme yaparak ve market verisi sağlayarak tüm kilit faktörleri, teknolojileri ve mevcut temaları gözden geçirmektedir. Ayrıca, bu süre zarfında elektronik cilt yamasından, elektronik tekstil ile yapılmış akıllı giysilere ve diğer formlardaki elektronik cihazlar segmentinde elektronik ayakkabılardan cihazlara, yüzüklere, kafa bantlarına kadar diğer birçok yeni giyilebilir teknoloji ürünü piyasaya çıkmıştır. 48 ayrı ürün tipini değerlendiren IDTechEx raporu, giyilebilir tüm elektronik ürünler sektöründeki en kapsamlı rapordur.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ MANZARASI

Rapor, giyilebilir teknoloji parçalarına bir bütün halinde bakıyor. Rapordaki bölümler, giyilebilirlik teması içindeki bütün ürün sektörlerine odaklanmaktadır. Bu ürün sektörleri içerisinde en fazla karşılaştırma, farklı bireylerin grupları, temaları, teknoloji/ilerlemeleri ve sektörler arasında minimal örtüşme ve rekabet ortakları arasından yapılabilmektedir. Rapordaki bölümler; akıllı saatler/fitness izleyicileri, akıllı gözlükler (VR, AR ve MR dâhil), dinleme cihazları (kulaklıklar ve işitme cihazları dâhil), akıllı giysiler ve e-tekstiller, elektronik cilt yamaları ve diğer çeşitli temalar olarak ayrılmaktadır.

IDTechEx, son on yılda konuyu araştırarak binlerce farklı şirketle (1200'den fazla şirketin veri tabanı) karşılaştırarak saha ziyaretleri, yüz yüze toplantılar ve yüzlerce firma ile telefon görüşmeleri yaparak kilit verileri raporuna eklemiştir.

BÜYÜK RESMİ İNCELEMEK

“Giyilebilir” segmenti altındaki ürünlerde heyecan verici trendler ortaya çıkıyor. Örneğin, IDTechEx, ”endüstrinin bulunduğu durumu” anlayabilmek adına birbiriyle ilgili birçok ölçü birimi kullanıyor; arama trendleri, patent trendleri, yatırım verileri (finansman ve tur sayısı), ürün lansman sayıları, ana gelir ve ürün sevkiyat hacmi olarak 48 ürünün tahmin satırlarını içinde barındıran raporun içinde bulunuyor.  

Trend göstergelerini bir araya getirirken, giyilebilir tekstil için oluşan ilgi ile birlikte bir artış oluşmuş, 2015 yılında zirveye ulaşması ile düşüşe geçmeye başlamıştır. Bu ürünlere olan ani ilgi eğrisi, genel olarak sektördeki büyüme oranı ile korelasyonu olan bir eğri, 2014 ve 2015 yılları arasında %36 büyüme ile zirveye çıkıyor. O günden bugüne yıllık olarak % 10-20 seviyesinde düşüş gösteriyor. Net bir şekilde azalmış ilgiye rağmen, oluşan bu büyüme sektörde bu zamanda üretilen yıllık gelirin iki katına çıkmasına neden olmuştur.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN