Korona virüs covid-19 etiketlerinin yapışma özelliği

30 Eylül 2020

KORONA VİRÜS (COVID-19) ETİKET TESTİ

COVID-19 salgını döneminde işletmelerin çalışanlarını ve müşterilerini güvende tutmaları için kılavuzlar sunuldu. Sosyal mesafe ve hijyeni gösteren broşürler, etiketler ve bantlar insanları güvende tutmanın önemli parçaları arasında yer alıyor. Uyarıların yüzeylerde uzun süre kalması için tüm uyarılar yapışkan bantların yapışma özelliğine güveniyor.

Güvenlik Mesafe Bandı, kolay uygulama sunan ve çıkarırken hasar vermeyen kendinden yapışkanlı yapıyı kullanıyor. En yaygın basınca duyarlı yapışkan bantlar gibi bunlar da genellikle termo plastik oluyor. Bantlar ısıtıldığında yumuşayıp soğutulduğunda daha kırılgan bir hal alıyor.

Zemin bantları sürtmeye ve kırılmaya dayanıklı olsa da yırtılma, soyulma ve bazı yüzeylere yapışmama gibi eksilerle takılma ve düşme tehlikesi yaratıyor. Bantların ve işaretlerin yapışma gücü özelliklerini test etmek kalite kontrol değerlendirmesinin önemli bir faktörüdür.

Mecmesin markamızın etiket test cihazları, bu testleri gerçekleştirmek için ideal özelliklere sahiptir. Uygun ekipmana uyacak şekilde kolaylıkla yapılandırılabilir ve yazılım da eğitim almamış operatörler tarafından bile kullanılabilir. Test raporları arasında gereksinimlerinize göre özelleştirilebilecek olan soyulma yapışma grafikleri yer alır.

COVID-19 bant ve etiketlerinin yapışma ve soyulma dayanımı

Çözüm

  • Yazılımla kontrol edine soyulma dayanımı test cihazı (90º ve 180° soyulma yapışma testleri)
  • Otomatik ve özelleştirilebilir soyulma yapışma grafiği

Faydalar

  • En az eğitimle kolay kullanımlı çok yönlü ekipman
  • Soyulma dayanımını hesaplamak ve grafikte göstermek için sezgisel yazılım
  • Denetim amacıyla sonuçları kaydeden kapsamlı raporlama

Gereksinim

Korona virüs (COVID-19) karantinası döneminde işletmelerin çalışanlarını ve müşterilerini güvende tutmaları için bazı kılavuzlar sunuldu. Bunlar arasında sosyal mesafe kurallarını korumaya zemine yapıştırılan uyarılar sayesinde yardımcı olmak için insanların hijyen kılavuzlarını takip etmesini teşvik eden duvar işaretleri de yer alıyor. 

Uyarıların yüzeylerde uzun süre kalması için tüm uyarılar yapışkan bantların yapışma özelliğine güveniyor.

Örneğin; Güvenlik Mesafe Bantları rulolar halinde sunuluyor ve istenilen uzunlukta kolaylıkla kesilebiliyor. Kendinden yapışkanlı arka bölüm kolay uygulama sunan ve çıkarırken hasar vermeyen bir yapıya sahip. Tüm basınca duyarlı yapışkan bantlar (PSA) gibi katı destek katmanı (ör. PVC, vinil) ve yumuşak yapışkan katmanından oluşan kompozit yapı bulunuyor. Kullanılan yapıştırıcılar genellikle termoplastik. Böylece ısıtılınca yumuşuyor ve soğuyunca daha kırılgan bir yapıya bürünüyor. 

 

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN