COVID-19 test kitleri için üretime yeni amaç verme

25 Ağustos 2020

COVID-19 TEST KİTLERİ İÇİN PET ÖN KALIPLARI

Çözüm

  • Motorize veya yazılım kontrollü üst yük test cihazı
  • Uygun nominal yük hücresi
  • Bacalı kompresyon plakası
  • Yazılım kontrollü dönme momenti deneyi sistemi
  • Kapak mandreli

Faydalar

  • Prosedürleri veya uluslararası standartları uygulamak için sezgisel yazılım
  • Üretim noktasında kalite kontrol için önceden programlanmış test rutinleri
  • Hesaplanan sonuçların tutarlı çıktıları ve Başarılı/Başarısız göstergesi
  • Denetim amacıyla sonuçları kaydeden kapsamlı raporlama

Gereksinim

COVID-19’e karşı savaşta karakterize edilen bir şey, temel ürünleri sağlamak için kendi kitlesel üretim tesislerine yeni amaç yükleyen üreticilerin gösterdiği samimiyet ve yeniliktir.  Kişisel Koruma Ekipmanlarından medikal ventilatörlere ve COVID-19 test kitlerine kadar her şey, tedarik zincirindeki boşluğu tıkama yaklaşımı sırasında Coca-Cola yöneticileri tarafından fark edildi.

Coca-Cola şişelerinin iş birlikçisi Southeastern Container, ABD ve Kanada’da şişe üretici ağları için PET ön kalıplar imal ediyor. Standart 20oz şişe ön kalıbını korona virüs test örnekleri için küçük, sert kullanıma dayanacak şekilde tasarlanmış hale getirdi.  Boyutu, uzun COVID-19 sürüntü kitlerini mükemmel olarak tutmanın yanı sıra oynamaya karşı dayanıklı, döndürerek açılan kapağı ise elleçleme ve taşıma sırasında sızıntıları önleyecek güvenli mühür sağlıyor.  Tesislerindeki üretim kapasitesinin kullanılması, ABD çevresindeki test şirketlerinin kullanması için haftada 7 milyon “ön kalıp test tüpü” sağlayarak tedariki ciddi anlamda arttırabilir.

Geleneksel kullanımda PET ön kalıpları genellikle karbonatlı ve sade içecekleri tutan plastik şişeleri oluşturmak için savurma döküm yöntemiyle üretilir.  Bu şişeleri doldurma ve dönebilir kapakla mühürleme üretim süreci birçok adım gerektiriyor. Bu nedenle kalite kontrol teknik özelliklerinin temel paketleme için karşılanması amacıyla bir dizi test uygulanıyor.  Bu testler şirket içi standart yöntemler veya uluslararası düzeyde kabul edilen test standartlarına göre gerçekleştiriliyor.

Çözüm

Üst Yük Eksenel Güç Testi

Plastik şişenin doldurma sürecinden sonra döner kapağın bastırılması sürecinde uygulanan kuvvete dayanacağından ve depoda üst üste saklanma koşullarına dayanacağından emin olmak için eksenel kompresif güç testi gerçekleştirilir.  ISBT (PET Şişeler için Standart Test Yöntemleri) ve ASTM D2659 (Savurma Termoplastik Konteynerler için Sütun Ezme Özellikleri) dayanan test standartları üreticiler tarafından yaygın olarak uygulanır.

Mecmesin’in üst yük test cihazları, birçok paketleme üreticisi ve yüklenici şişe üreticisi tarafından yaygın olarak kullanılır.  Basitlik ve uygun maliyet sayesinde test ekipmanları QC laboratuvarları veya üretim hattına monte edilen ekipmanlardır.

Dönme Momenti Testi

Tüketici tarafından döner kapakların kolay açılmasını sağlarken şişeyi etkin olarak mühürlemek için gerekli gücü kontrol etmek için Mecmesin dönme momenti testi popüler bir çözümdür.  ASTM D2063 ve ASTM D7860 gibi şirket için yöntemlere ve uluslararası standartlara göre test gerçekleştirilir.

 

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN