Eco pasaport nedir?

13 Aralık 2019

ECO PASAPORT NEDİR?

Levi’s Yeni Tedarik Zinciri İş Birliği Kimyasal Güvenliği Merkeze Alıyor...

Salı günü Levi Strauss & Co. ve Hohenstein, kimyasal güvenliği yönetmek amacıyla kot markasının tedarik zincirinde yer alan ve Oeko-Tex tarafından sunulan bir sertifika sistemi olan Eco Pasaportu kullanma konusuna iş birliği yaptıklarını açıkladılar.

Şirketler iş birliğinin Levi Strauss tarafından geliştirilen “Screened Chemistry” (İzlenen Kimya) programının kapasitelerini arttıracağını ve kimyasal güvenlik için gelişmiş test, doğrulama ve şeffaflık seviyeleri sağlayarak giyim endüstrisinde daha güvenli kimyasallara doğru bir yol sağlamaya yardımcı olacağını düşünüyor.

Hohenstein’ın araştırması tekstil, insanlar ve çevre arasındaki etkileşimi merkezine alıyor. Hohenstein, daha güvenli tekstil ürünleri için uluslararası bir standart olarak Oeko-Tex sertifika kurumu tarafından sunulan Standart 100 gibi Oeko-Tex hizmet portföyünün kurucu üyesi ve lider sağlayıcısı konumunda yer alıyor.

Levi Strauss ve Hohenstein, kimyasal yönetimini “güvenli girdiler güvenli çıktılar yaratır” yaklaşımıyla ele aldıklarını söyledi. Levi Strauss tarafından diğerlerinin de benimseyebileceği açık kaynaklı bir program olan Screened Chemistry, potansiyel olarak tehlikeli bileşenlerin giyim tedarik zincirine girmesini engelleyecek ve daha güvenli alternatifleri tespit edecek şekilde kimyasal formülleri analiz ediyor.

Henüz “Üretimi Kısıtlanan Maddeler” listesine girmeyen kimyasalları izleyerek Levi Strauss, güvenli ve sorumlu kimyasal yönetimi için daha bütüncül bir yaklaşım oluşturdu.

Oeko-Tex tarafından sunulan Eco Pasaport, giyim, tekstil ve deri endüstrilerindeki kimyasallar için bağımsız bir sertifikasyon sistemi olarak kabul ediliyor. Bu sertifikasyon sistemi, bir kimyasal üründeki tüm malzemelerin uluslararası yasal gereksinimlere uyup uymadığını ve insan sağlığı için zararlı olup olmadığını analiz ediyor. Tesiste yapılan denetimler, tedarikçilerin güvenli ve daha iyi kimyasallar kullandıkları ve endüstrinin en iyi uygulamalarına göre üretim yaptıkları iddiasını doğrulayabilir.

Levi Strauss sürdürülebilirlik departmanı başkan yardımcısı Michael Kobori’ye göre Levi Strauss & Co. tedarik zincirinde ve endüstride sorumlu kimyasal yönetimine bağlılık gösteriyor. Bu iş birliği markanın mevcut programlarını, Screen Chemistry programının tehlike odaklı yaklaşımıyla Hohenstein’ın dayanıklı test ve doğrulama kapasitelerini birleştirerek sorumlu kimyasal yönetimi için yeni standartlar belirleyerek bir sonraki seviyeye taşınmasına yardımcı oluyor.

Hohenstein’da kıdemli teknik yönetici olan John Frazier’e göre iş birliği giyim, ayakkabı ve tekstil tedarik zincirlerinde daha iyi kimyasalları tespit etmek ve bu zincirlere daha iyi kimyasal koymak için önemli bir hareket olarak görülüyor.

Frazier aynı zamanda şunları da ekliyor: “Screened Chemistry, Oeko-Tex’in Eco Pasaportu, marka liderliği ve ilerici kimyasal tedarikçilerini bir araya getirmek, kimyasal yönetiminde gelecekte iyi şeyler olacağına dair güçlü bir işaret.”

Screened Chemistry ve Eco Pasaport programlarının birlikte kullanımı aynı zamanda giyim tedarik zincirinde daha güvenli kimyasalların kullanılmasını desteklemek için tasarlanan Sıfır Kimyasal için Tehlikeli Kimyasallarda Sıfır Atık Yol Haritası girişiminin endüstri seviyesinde iş birliğinin standartlarını tamamlıyor. Testler ve tesiste gerçekleşen doğrulama sayesinde Eco Pasaport, kimyasal tedarikçilerinin Sıfır Atık Yol Haritası girişimi ile yüksek seviyede uyum göstermesine izin verecek.

Eco Pasaport sertifika sonuçları Oeko-Tex Satın Alma Kılavuzunda yayınlanarak kimyasal tedarikçi performansına dair güvenilir üçüncü taraf değerlendirmesi sunuyor. Şirketler bu partnerliğin Levi Strauss’un mevcut kimyasal yönetim programını ilerletmesine ve programı daha iyi uygulamasına izin verirken giyim sektörü içinde ve dışında yer alan markların izleyebileceği bir şablon oluşturduğunu ifade ediyor. Sonuç ise risk yönetim yaklaşımının ötesine geçen ve şirketin tedarik zincirine kimyasal tehlikelerin karışmasını önlemek için yol haritası sunan bir program olacak.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN