Aygenteks - KÜRK TİCARETİ İÇİN KANIT TOPLAMA ÇAĞRISI

08 Haziran 2021

KÜRK TİCARETİ İÇİN KANIT TOPLAMA ÇAĞRISI

Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı (DEFRA), Brexit sonrasında hayvanların refahı için daha sıkı standartların planlanması sürecinde kanıt toplama çağrısında bulundu. Danışmanlık kurulu hem Birleşik Krallık’ta hem de diğer ülkelerde kürk satışının sosyal ve ekonomik etkilerini ele aldı.

Kanıt toplama çağrısı İskoç ve Galler hükümetleriyle birlikte başlatıldı. Bu süreç hayvan refahı konusundaki görüşlere ek olarak hem Birleşik Krallık kıyılarında hem de diğer ülkelerde kürk ticaretiyle ilişkili sosyal ve ekonomik etkilere dair görüşleri topladı.

Çevre bakanı George Eustice şunları söyledi: “Halihazırda dünyadaki en yüksek hayvan refahı standartlarından birine sahibiz ve bağımsız bir ulus olarak, moda ürünlerinde kullanmak üzere kürk ithalatı dahil olmak üzere hayvan refahı yasalarının bazılarını yeninden değerlendirebiliyoruz.

Elde edeceğimiz görüşler, veriler ve vaka çalışmaları, hem ülke içinde hem de ülkeler arası düzeyde bu ticareti daha iyi anlamak da dahil olmak üzere bu alanda gelecekte yapılacak hükümet politikaları konusunda bize hayati düzeyde yardımcı olacaktır.”

Kanıt toplama çağrısı sadece ticari kürk ticaretine odaklanırken bireyler arasında meydana gelen takas gibi ticari olmayan aktivitelerle ilgilenmiyor.

Kürk çiftçiliği 2000 yılından beri İngiltere ve Galler’de 2002 yılından beri ise İskoçya’da yasaklanmış durumdadır. Ticareti fok avı ürünlerinin ve evcil kedi ve köpek ürünlerinin Birleşik Krallık’a ithal edilmesi dahil olmak üzere bazı deri ve kürk ürünleri için sıkı kurallar mevcuttur.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN