Mısır'daki teknik tekstil pazarının geleceğinin umut verici fırsatlara sahip olduğu belirtiliyor.

31 Ekim 2019

MISIR'DA TEKNİK TEKSTİL PAZARI

USAID tarafından yayınlanan ve inTEXive danışmanlığı tarafından hazırlanan bir rapora göre Mısır'daki teknik tekstil pazarının geleceğinin umut verici fırsatlara sahip olduğu belirtiliyor.

Mısır'ın teknik tekstil sektörü, toplam 605,4 milyon ABD Doları ithalatı ve 2017 yılında toplam 746 milyon ABD Doları ihracatıyla ortaya çıkmaktadır. İhracat, 2013-2017 döneminde %51 CAGR hızla büyürken, ithalat hafifçe azalmaktadır.

Bu pazar analizi, USAID'in SEED tarafından Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile ortaklaşa finanse edilen ve inTEXive tarafından uygulanan bir projenin parçası. “Mısır'daki Teknik Tekstil Değer Zinciri Gap Analizi” proje raporu, Mısır'daki teknik tekstil değer zincirinin kapsamlı bir analizini sunan ilk ve tek rapor olduğu, stratejik planlama ve gelecekteki yatırımlar için bir rehber görevi gördüğü belirtilmiştir. Raporda, Mısır'ın önde gelen teknik tekstil üreticilerinin, değer zinciri seviyelerine göre sınıflandırılmış kapsamlı bir listesi yer alıyor.

Ayrıca 58 pazar veri tablosu ve Mısır'daki teknik tekstil değer zincirinin 126 sayfalık derinlemesine analizine yayılan 58 rakam yer alıyor. Ayrıca, raporda, 6 basamak düzeyinde 192 kod da dahil olmak üzere, hammaddeye ve son ürünlere dayalı teknik tekstilleri sınıflandıran ilk yayınlanan HS kodları sözlüğü bulunmaktadır.

Rapor, derin ticaret analizine ek olarak, Mısır'daki teknik tekstiller değer zincirinin ayrıntılı bir haritasını sunmaktadır. Ticaret analizinde, veriler Uluslararası Uyumlaştırılmış Kodlama Sistemine göre sınıflandırılmıştır.

Bu EMTIA kodları için ithalat ve ihracat verileri 2013 yılı başlarında ve 2017'de sona eren beş yıllık bir süre için analiz edilmiş ve yıllık büyüme oranları hesaplanmıştır.

Rapor ayrıca, Mısır'daki teknik tekstiller değer zincirinin derinlemesine bir SWOT analizini içerir, Mısır'daki teknik tekstiller değer zincirine ilişkin güçlü, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri daha iyi anlamak için toplam 27 görüşme yapılmıştır.

Farklı hammadde üreticileri, son ürünler, yardımcı üreticiler ve makine üreticileri, test ve araştırma enstitüleri, kalkınma dernekleri ve devlet kurumları gibi hizmet sağlayıcılarla görüşmeler yapılmıştır.

Ek olarak, Hindistan'da teknik tekstil endüstrisini büyütmek için başarılı bir model sergilendiği de gözlemleniyor.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN