Online perakendeciler “sürdürülebilir” modayı daha aranabilir kılıyor...

23 Mart 2020

ONLINE PERAKENDECİLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Online perakendeciler “sürdürülebilir” modayı daha aranabilir kılıyor...

Birkaç yıl önce bir kıyafetin çevre dostu versiyonunu aradığınız zaman bulmak pek de kolay değildi. Google’a yazdıktan sonra karşınıza kısa bir sürdürülebilirlik odaklı blog listesi çıkıyordu. Ya da özellikle teknolojiyi iyi kullanıyorsanız, birkaç güvenilir perakendecinin internet sitesine doğrudan erişebilirsiniz.

Yapamadığınız şey ise lider moda ve lüks giyim sitelerine giderek sizin etik standartlarınıza uyan tüm ürünlerini tek bir tıkla filtrelemekti. Ama sorumlu ürünlere olan talebin artmasıyla birlikte e-ticaret perakendecileri tam olarak bunu başarmaya çalışıyor.

Zappos proje yöneticisi Anna Copilevitz’e göre “bu müşteriler için gerçekten önemli bir şey haline geliyor”. “Paralarını ahlaki değerlerinin olduğunu yere yatırmak istiyorlar ve biz de bu deneyimi mümkün olduğu kadar kolay hale getirmek istiyoruz. 

Copilevist Zappos’un perakendecilerin “sorumlu” sunumlarını vurgulamanın bir şekli olarak Kasım ayında sunduğu Goods for Good (İyilik İçin Ürünler) girişimini yönetiyor.

Sunum için daha erken olabilir. Lyst raporuna göre, 12.000’den fazla online mağazada 6 milyon moda ürününün verilerini izlemenin sonucunda sürdürülebilirlikle ilişkili anahtar kelimelerin araması 2019 yılında %75 arttı. İnsanların ifade ettikleri ahlaki değerleri ve gerçek alışveriş davranışları arasındaki boşluk yıllar boyunca iyi bir şekilde belgelense de bu fark sonunda kapanıyor. NYU’nun Sürdürülebilir İşletme Merkezine göre 2013 ila 2018 yılları arasında paketli ürünlerin piyasa büyümesinin %50’si piyasanın sadece %17’sine karşılık gelse de “sürdürülebilir” olarak pazarlanan ürünlerden kaynaklandı. 

Kısacası ürünlerinin nasıl yapıldığıyla ilgilendiğini söyleyen müşteriler sonunda söyledikleri şekilde sunulan ürünleri satın almaya başladı.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN