Probiyotik içeceklerde paketleme testi nasıl yapılır

15 Mayıs 2020

PROBİYOTİK İÇECEK PAKETLEME TESTİ

Çözüm

  • Manuel olarak çalıştırılan dijital tork test cihazı
  • Yazılım kontrollü çekme deneyi standı
  • Kap tutma teçhizatı (geometriye uyması için özel olarak hazırlanır)
  • Küçük tutucu ve yardımcı çekmeli sıyırma masası

Faydalar

  • Hızlı tepe tork değeri, üretim noktasında QC kapak takma sürecini kontrol eder.
  • Üreticinin ürünüyle eşleşen teçhizat sayesinde tekrar edilebilir test çözümü.

Gereksinim

Besinsel takviyelere olan talep artamaya devam ettikçe prebiyotikler ve probiyotikler gibi bağışıklık sistemini destekleyen ürünler en popüler ürünler arasında yerini alıyor.

Bilimsel araştırmalar henüz kesin sonuca ulaşmamış olsa da tüketiciler probiyotikler ve bağışıklık sisteminin sağlığı arasındaki bağlantıyı anlamaktadır. Probiyotikler ishal, huzursuz bağırsak sendromu, egzama, mantar ve idrar yolu enfeksiyonlara karşı mücadele etmeye yardımcı olarak vücudun kendi doğal bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan doğal çözümler sunar.

Vücudunuz için sağlıklı olan mikroorganizmalarla dolu olan sade yoğurt artık süpermarketlerde sürekli artan probiyotik içecek ürünleriyle birlikte yer alıyor. Simbiyotik bakteri ve maya kültürü içeren tatlandırılmış bir çay olan kombuça da kefir gibi fermente süt ürünleri probiyotikleri grubunun yanında yer alarak smoothie veya bakteri açısından zengin maden suyu olarak sunuluyor.

Tüketicilerin fark ettiği bu sıvı probiyotik ürünleri alması  kolay açılan, yeninden kapatılabilen ve bunun yanında içecek üreticiler için ekonomik olan dikkat çekici yenilikçi paketleme çözümlerine ihtiyaç duyuluyor.

Çözüm

Mühürlenmiş kapağın test edilmesi, sızdırmaz kabın içindekileri taze ve içilmeye hazır tutması için doğru oranda sıkıştırılmasına dayanan vidalı kapak kapatma sistemleri için Dijital Tork Ölçüm Cihazları ile etkin maliyetli olarak gerçekleştirilebiliyor.

Genellikle süt ürünlerinden üretilen probiyotik içeceklerin kapaklarında bulunan ısıl yöntemlerle mühürlenmiş alüminyum kapağı sıyırmak tam da çekme deneyi cihazının işi. Deformasyona neden olmadan kabı güvenli bir şekilde tutan teçhizat sonuçların tekrarlanması için gerekli. Eğer sabit bir sıyırma açısı gerekliyse, kabı tutucunun dikey yer değiştirme açısına getirene kadar yatay olarak hareket ettiren yardımcı çekmeli sıyırma masası gereklidir. Aynı zamanda alüminyum folyonun yırtılmasını önlemek için tutucu seçimi de önemli.

Mecmesin, tüm dünyaya kuvvet ve tork testi ekipmanı sağlamak için dünyadaki farklı paketleme üreticileri, şişeleme firmaları ve içecek üreticileriyle çalışmıştır. 

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN