YENİ: VeriVide LED İLAVELİ KABİN

25 Şubat 2019

YENİ: VeriVide LED İLAVELİ KABİN

LED'ler ile ilgili;

LED aydınlatma; artık ev, perakende ve çalışma ortamlarındaki geleneksel teknolojilerin yerini almaktadır ve önümüzdeki 10 yıl boyunca küresel olarak lider aydınlatma kaynağı olacağı tahmin edilmektedir. Perakende sektöründe, mağaza tasarımcıları ve satış yöneticileri, enerji verimliliğini artırmak, genel maliyetleri azaltmak ve müşteri deneyimini geliştirmek için LED teknolojisini kullanmaktadır.

Işık kaynakları ve LED ne anlama geliyor?

50 yılı aşkın bir süredir renk değerlendirme alanlarında tipik olarak Yapay gün ışığı (CIE D65), Floresan bazlı Mağaza aydınlatması (TL84, TL83, U35, CWF vb.), Tungsten Filament (CIE A) ve Ultraviyole ışık kaynakları kullanılmaktadır. Her bir ışık kaynağının farklı spektral güç dağılımına sahip olması, müşterilerin ve tedarik zincirlerinin doğru renk eşleşmeleri yapmalarını ve metamerik renk sorunlardan kaçınmalarını sağlamaktadır. Doğası gereği LED'ler, yukarıda listelenen ışık kaynaklarının herhangi birine göre önemli ölçüde farklı spektral güç dağılımları sunmaktadır. Bu nedenle tedarikçiler, alıcılar ve nihai satış noktaları arasında görsel tutarsızlıklar ortaya çıkmaktadır.

CIE’nin pozisyonu

CIE, farklı LED tipleri için yeni aydınlatıcılar içeren 4. Colorimetry Edition CIE 015: 2018'i yayımlanmıştır. Bunlar referans olarak yararlı olsa da, piyasadaki tüm LED'leri kapsamadıklarını bilmek gereklidir. Sonuç olarak, bazı perakendeciler hali hazırda CIE LED ışık kaynaklarını temsil edilmeyen LED'lere geçmişlerdir.

Firma çözümümüz

VeriVide, müşterileri ve tedarik zincirlerinin klasik olarak tanıdıkları ve güvendikleri kabinler ile aynı standart görüntüleme ve görsel tutarlılığı sağlayacak olan LED Renk Değerlendirme Kabinleri yelpazesindeki ilk modelini duyurmaktan mutluluk duyar. VeriVide’in Ar-Ge ve Teknik ekiplerin sürdürdüğü araştırmalarla, müşterilerden gelen geri bildirimlerin yanı sıra, perakendeciler ve marka sahipleri tarafından benimsenen ve kullanılan LED'lerin çoğunu yakından eşleştirmek için dört sıkı tolerans seçeneği geliştirildi. CACLED ışık kabinleri, mevcut olan dar toleranslı floresan teknolojisini, yine son teknoloji dar toleranslı LED teknolojisi ile birleştiren Verivide kabin ailesinin ilk örneği olmaktadır. Yeni hafif LED kabinler sadece 60-5 ve 120-5 olmak üzere iki boyutta üretilmektedir.

CACLED'in satışını desteklemek

Müşterilerin mağaza aydınlatmasına uygun ve doğru LED modülünü seçmesi kritik öneme sahiptir. Bunu sağlamak için VeriVide, mağazaların kabul ettikleri LED'ler hakkında ayrıntılı bilgi ve özellikler toplamak üzere müşteriler ile yakın çalışma yapması gerekmektedir. İdeal olarak VeriVide'ın karanlık odasında ölçülmesi için bir LED örneği verilmelidir, ancak verilmez ise en azından bir veri sayfasında, parça numarası ve spektral güç dağılımın sunulması gerekmektedir.

Yukarıdaki bilgilerle VeriVide, müşterinin LED satış noktası şartnamesine göre ürün yelpazesinde olan en uygun LED'i önerecektir.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN