AquAbrasion, geleneksel Martindale cihazını temel alan bir Islak aşınma test cihazıdır.

16 Eylül 2019

AquAbrasion

Wetwise Touch ile Islak Aşınma Test Cihazı

AquAbrasion, geleneksel Martindale cihazını temel alan bir Islak aşınma test cihazıdır. Kumaş numunelerini test süresi boyunca ıslak tutmak için bir pompa sistemi kullanır. Yağmuru temsil eden saf su veya teri temsil eden ter çözeltisi gibi farklı akışkanlarda bu test esnasında kullanılabilir.

AquAbrasion, çok önemli ve çoğunlukla dış giyim ürünlerinde olumsuz etkisi olduğunu bildiğimiz ıslak aşınma testini, giysiler üzerinde gerçekleştiren güvenilir ve tekrarlanabilir bir cihazdır.

Su geçirmez olduğunu iddia eden bir giysi ıslak koşullarda giyilecekse, neden ıslak koşullarda da test etmiyoruz?

Giysilerde denediğimiz testler;

Renk Değişimi – Islak ve ıslak olmayan koşullarda test edilen renk değişimleri farklı olduğu için “ıslak koşullarda” test edilmektedir.

Çekme ve Mukavemet - Kumaş numunesine kopana ve uzayana kadar uygulanan gerilim kuvvetidir.

Patlama Testi - Test, bir giysiyi giyerken uygulanan 3 (üç) boyutlu kuvveti temsil edecek şekilde gerçekleştirilir.

Su İticilik Hızı – Yüzey ıslanma direncini tespit edilir.

Yağ İticiliği - Test, yağ lekesi direncinin bir göstergesidir: Yağ iticilik derecesi ne kadar yüksek olursa, yağlı malzemeler tarafından lekelenmeye karşı o kadar iyi direnç gösterir.

Su Geçirgenlik - Bu test, aşınma testinin kumaşların su geçirmezliği üzerindeki etkisini belirlemek için kullanılmıştır.

Bu nitelikler, üreticilerin tekstil üretirken veya satın alırken, özellikle sert hava koşullarında performans hakkında iddialarda bulunurken dikkate almak istenir. AquAbrasion, gerçek yaşam koşullarını göz önünde bulunduran kontrollü ve doğru bir test yöntemidir. Giysi performansını kanıtlamak için de önemli bir adımdır.

AquAbrasion ürün broşürü için TIKLAyabilir, ilgili tüm sorularınız için bize 0212 465 7320 telefon numaramızdan veya e-posta ile ulaşabilirsiniz.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN