Işık Kabininde LED Teknolojisi: UltraView

06 Eylül 2023

Işık Kabininde LED Teknolojisi: UltraView

Renklerin doğruluğu, renklerin tutarlı olması ve bu tutarlılığın sürdürülebilmesi bir çok sektör için oldukça önemlidir.

Işık Kabinleri Ne amaçla kullanılır?

Işık kabinleri, laboratuvarda ya da işletme ortamında boyanmış ve üretilecek ürünlerin üretim öncesi, üretim esnasında ve sonrasında standart ışık kaynakları altında renk kalite kontrolünün, yüzey tekstürünün, parlaklığının, üretim hatalarının ve metamerizim gibi özelliklerin gözlemlenmesine imkan veren cihazlardır. Farklı aydınlatma koşullarını simüle ederek, standart ortam şartlarında birbirleriyle toleranslar dahilinde renk tutarlılığı olan ürünler elde edilmesine olanak verir. Bu bir işletme için daha kısa üretim döngüleri ve daha yüksek kalite/verimlilik demektir.

Kısa Not: Metamerizm Ne demek?

Metamerizm, belli bir ışık kaynağında benzer olarak eşleşen iki rengin, başka bir ışık kaynağı altında farklı görünmesi olarak tarif edilen renk fenomeninin, bilimsel açıklamasıdır.

VeriVide’dan Uluslararası Aydınlatma ve Renk Değerlendirme Standartlarını Karşılayan Led Işıklı Kabin Teknolojisi : UltraView!

Tek bir ışık kabini ile tam çözüm

Standart ışık kabinlerinde gün ışığının yanı sıra, yapay ışık kaynakları da kullanılmaktadır. Günümüzde teknoljinin geldiği son nokta ve sürdürüleblirlik politikalarına bağlı olarak aydınlatma ışık kaynaklarında kullanılan eski tip fülörasan lambalar yerine günlük hayatın vazgeçilmezi olan LED aydınlatma ışık kaynağı kullanılmaktadır. Tek bir LED kaynağı ile standartların istediği farklı ışık sıcaklıklarında çalışmak kolay hale gelmiştir.

UltraView ise müşterilerin gereksinimlerine göre yeniden ayarlanabilir ve programlanabilir özellikte tamamen LED sistemli bir ışık kabinidir. Bu ayarlanabilir özelliği sayesinde, eskiden olduğu gibi, birden fazla ışık floresan kaynağına gerek kalmadan tek bir bütünleşik LED sistemi ile renk tutarlılığını kontrol etmenize olanak verir.

Enerji ve Zaman Tasarrufu

UltraView’da bulunan LED teknolojisi, floresan kabinlerde gerekli olan ampul değiştirme ihtiyacını da ortadan kaldırır. Bu da önemli miktarda enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca bu ayarlanabilir LED teknolojisi geleneksel floresan teknolojilere göre daha dar toleranslarla çalıştığından ışık dalgalanma ve titremelerini ortadan kaldırır. Bu durum cihazı kullanan operatörün daha doğru ve güvenilir renk kararları alınmasını sağlar.

Tüm uluslararası aydınlatma ve renk değerlendirme standartlarını karşılayan UltraView yeni LED ışıklı kabin, VeriVide’ın uluslarası kabul edilmiş seçimli standart gri N5 ve N7 kabin içi tonlar ile sunulmaktadır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN