PPT Group / Mecmesin Test Cihazları

27 Nisan 2023

PPT Group / Mecmesin Test Cihazları

Medikal cihaz ve aksesuarlar; sağlık profesyonelleri, hastalar tarafından, hastanelerde veya evlerde kullanılmak üzere tasarlanmış cihazlardır. Medikal cihaz ve aksesuarların sağlık sektöründe tanı ve tedavinin her aşamasında kullanımı sürekli artarak devam etmektedir. Öyle ki günümüzde tıbbi cihaz sektörü, geleneksel sağlık ürünlerinden olan bandaj ve enjektörlerin yanı sıra biyoinformatiğe, nanoteknolojiye ve hücre mühendisliğine kadar uzanan, geniş ürün yelpazesine sahip bir sektör haline gelmiştir. Medikal sektöründe artan bu geniş ve teknolojik ürün yelpazesi bu sektörü sağlık alanında oldukça önemli bir hale getirmiştir.Bu önemli gelişmelerin yanında sağlık sektörü, hasta güvenliğinin kritik bir öneme sahip olduğu, rekabetin yüksek olduğu ve sıkı denetimlere tabii hassas bir sektördür. Bu sebeple kullanılacak medikal cihaz ve aksesuarların güvenilir testlerden geçme zorunluluğu vardır.

PPT Group / Mecmesin markası doğru, güvenilir; yapılan yatırımın tam karşılığını veren, kuvvet (basma – çekme) ve tork test sistemlerini tasarlar ve üretir. Örneğin bir şırınganın performansının ve işlevselliğinin kontrolü kritik öneme sahiptir. Şırınganın hem kullanımını yapan sağlık görevlisine hem de hastaya rahatsızlık vermeden, güvenli bir şekilde ilacı enjekte etmesi önemlidir. Şırınganın, performansının ve işlevselliğinin standartlara uygun olup olmadığını belirlemek için kuvvet testi cihazlarında basma ve çekme yönünde test edilmesi gerekir. Şırıngada kullanılan iğne uçlarının da aynı şekilde standartlara uygun performans göstermesi gerekmektedir. Bunların da standartlarda belirtilen şekilde uygun testlerinin yapılması gerekmektedir.

PPT Group / Mecmesin markalı test cihazları, medikal cihaz endüstrisindeki geniş kapsamlı test uygulamaları için bileşenlerin, malzemelerin ve bitmiş ürünlerin kalitesini garanti etmek için kullanılmaktadır.

Günümüzde de PPT Group / Mecmesin markası 45 yılı aşkın deneyimiyle, ürünlerin kalite kontrolü için tıbbi cihazların fiziksel dayanıklılığını test etmede size ideal yöntemler sunar.

PPT Group / Mecmesin Markalı Cihazlar ile Yapabileceğiniz Fiziksel Testler:

  1. Kuvvet Basma – Çekme Testler
  2. Malzeme Dayanıklılık Testleri
  3. Tork Açma Kapama, Döndürme Kuvveti Testler

Medikal cihazlar çoğunlukla birkaç farklı bileşenden oluşan cihazlardır. Bu bileşenlerden birindeki bir aksaklık; örneğin bir contanın hizasının bozulması, cihazın performansının düşürerek, düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu sebeple medikal cihazların güvenilirliği açısından, tork, kuvvet ve malzeme testleri ile objektif olarak kalite kontrolünün sağlanması kritik açıdan önemlidir.

1- Kuvvet Testleri

Kuvvet testleri; bir nesnenin çekme, sıkıştırma, basma, germe gibi kuvvetlere maruz kaldığında vereceği tepkinin belirlendiği testlerdir.

Medikal sektörde kullanılan cihazlar, aksesuarlar, ambalajlar, ameliyat kitleri, ilaç kutuları gibi malzemelerin değişik fiziksel dayanıklıkları PPT Group/Mecmesin sunduğu test cihazlarıyla ölçülebilir. Örneğin şırınga pistonunun hareketini başlatmak için ne kadar basma-çekme kuvveti gerektiği, piston hareketinin hastayı rahatsız etmeden, doğru ve güvenli bir şekilde ilacı enjekte edip etmediği bu testlerle ölçülebilir.

2- Malzeme Testleri

Medikal cihaz ve aksesuarlarında kullanılan malzeme analizi ile hammaddelerin ürün özelliklerini nasıl etkilediği belirlenir. Medikal cihaz ve aksesuar malzeme analizleri; diş malzemeleri, şırınga, kateter, protez vb cihaz ve aksesuarların, insan vücudu ile uyumlu olarak tasarlanmış ürünleri ele alır. Bu malzemelerin mekanik dayanımlarının test edilmesi, tıbbi cihazların insan sağlığındaki hayati önemi sebebiyle oldukça önemlidir.

3- Tork Testleri

Tork testi ile söz konusu nesnenin çalışması sırasında veya kasıtlı olarak kırılana kadar döndürüldüğünde/büküldüğünde nasıl tepki vereceğini belirlemek için uygulanan bir yöntemdir. Medikal ilaç ambalajların sterilizasyonu ve güvenliği açısından sızdırmaz şekilde sıkı kapatılmış olması önemlidir. Ancak bu sıkılık ürünün açılmasını zorlaştıracak düzeyde de olmamalıdır. Bu sebeple bu tıbbi ürünlerin ambalajlarının optimumda kapatma standartlarına uygun olup olmadığı tork testiyle ölçülebilir.

PPT Group/Mecmesin test cihaz ve sistemleri ile medikal ürünlerinizin yüksek performans ve standartlarda kullanılmasını garanti ederek kullanıcı odaklı ürün geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini taahhüt eder.

Daha önce de belirttiğimiz gibi medikal cihazlar insanlar üzerinde kullanıldığından bu cihazların güvenilir, emniyetli ve yüksek standartlarda olması çok önemlidir. Bu sebeple malzemelerin mekanik dayanımlarının test edilmiş olması ürünlerin kalitesi ve güvenirliği açısından gereklidir.

Tam da bu noktada, PPT Group/Mecmesin test cihazları size standartlara uygun, minimum israfla maksimum verim alabileceğiniz kaliteli ürünler elde etmeniz için gerekli ve güvenilir kontrolleri yapma imkanı verir. PPT Group/Mecmesin kuvvet ölçüm cihazları, kuvvet malzeme test sistemleri, kuvvet test sistemleri ve diğer test sistemleri ile ürünlerinizde güvenli kontrolleri yapabilirsiniz.

Dünya çapında bir marka olan PPT Group/Mecmesin’in bugün birçok ülkede ofisleri ve eğitimli, küresel yetkili distribütör ağı bulunmaktadır.

Günümüzde PPT Group/Mecmesin’ine ait kuvvet ölçüm cihazları, kuvvet test sistemleri, kuvvet malzeme sistemleri, sürtünme testleri, tork ölçüm gibi test sistemleri dünyanın birçok ülkesinde Ar-Ge ve kalite kontrol laboratuvarlarında ve de üretim tesislerinde tercih edilmektedir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN