AATCC, 9 adet revize edilmiş test yöntemi ve prosedürü sunuyor

07 Ağustos 2020

AATCC'NİN YENİ TEST YÖNTEMLERİ NELER?

AATCC, 9 adet revize edilmiş test yöntemi ve prosedürü sunuyor...

Amerikan Tekstil Kimyasalları ve Renklendirme Derneği (AATCC) araştırma komitesi, güncellenen standartları ve test yöntemlerini sundu.

Veriler, Ocak ayında AATCC Teknik Kılavuzu ve Haziran Ayında Yarı Yıl Ek Belgeleri olmak üzere yılda iki kere sunuluyor.

En son sunulan ek belgeler arasında 9 revize edilmiş test yönteminin toplam 11 onaylanmış standardı, 1 editoryal olarak revize edilmiş test yöntemi ve 1 revize edilmiş monograf yer alıyor.

Belgeler 2020 yılı için sadece indirilebilir PDF formatında sunuldu.

Tüm bu sunulan ve belgelenen standartlar, sorumlu araştırma komitesi ve Araştırma Teknik Komitesi (TCR) tarafından onaylandı. Aşağıda revize edilen AATCC test yöntemleri ve prosedürleri yer alıyor.

AATCC TM16.3-2020 Işığa Karşı Solmazlık Test Yöntemi: Ksenon Ark Seçenek 1,2 ve 3 akış tablolarını güncellemek için revize edildi.

AATCC TM26-2020 Sülfür Boyalı Tekstil Ürünlerinin Yaşlandırılması için Test Yöntemi: Hızlandırılmış açıklık ve belirtilen AATCC stil kılavuzuyla hizalanmak için revize edildi.

AATCC TM94-2020 Tekstil Ürünlerinde Bitirme için Test Yöntemi: Tespit spektrum güncellemesi, mevcut bölümlerindeki test düzenlemesi ve açıklık adına yeni bölümler eklenmesi için revize edildi.

AATCC TM97-2020 Tekstil Ürünlerinin Çıkarılabilir İçeriği için Test Yöntemi, güvenlik gereksinimlerinin açıklığı için revize edildi.

AATCC TM112-2020 Kumaştan Formaldehit Salınımı, Mühürlü Kavanoz Yönteminin Belirlenmesi için Test Yöntemi açıklık için birden fazla bölümü güncellemek ve stil kılavuzlarıyla hizalamak için güncellendi.

AATCC TM133-2020-2020 Isıya Karşı Solmazlık Test Yöntemi: Sıcak Ütüleme belirtilen AATCC stil kılavuzlarıyla hizalanmak için revize edildi.

AATCC TM169-2020 Tekstil Ürünlerinin Su Direnci için Test Yöntemi: Ksenon Lambaya Maruz Kalma referans standartlar eklemek, Ek B bölümünü eklemek ve çeşitli editoryal değişimleri için revize edildi.

AATCC TM183-2020 Kumaşlardan Kızartıcı Ağırlıklı Ultraviyole Radyasyonu Geçirgenliği veya Engellemesi için Test Yöntemi doğrulama kumaşı ve UPF uyumlu referansı eklemek ve formatın AATCC stil kılavuzlarıyla hizalanması için revize edildi.

AATCC TM195-2017(e3) Tekstil Ürünlerinin Çıkarılabilir İçeriği için Test Yöntemi çıkarılan M6 yerine LP1 ve LP2’yi referans göstermek adına editoryal olarak revize edildi.

AATCC TM206-2020 Serbest ve Hidrolize Formaldehit için Test Yöntemi: Su ekstraksiyonu açıklık adına birden fazla bölümün güncellenmesi için revize edildi.

AATCC M12-2020 Test Yöntemleri ve Prosedürleri için Stil Kılavuzu çeşitli güncellemeler ve açıklık ifadeleriyle birlikte Gösterim ve Tarih bölümlerini içerecek şekilde revize edildi.

 

 

Kaynak: Tıklayınız , Görsel kaynak: clothingindustry.blogspot.com

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN