Denimde kot kumaşta su tasarrufu sağlayan teknolojiler

27 Mart 2020

DENIM’DE SU TASARRUFU SAĞLAYAN TEKNOLOJİLER

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, tekstil sektörünün önde gelen yenilikçi firmalarından Jeanologia, dünya denim endüstrisinin su tüketiminin azaltmak için atılabilecek adımlarla ilgili farkındalığı arttırmaya yönelik bir paylaşımda bulundu.

MissionZero ile 2025 yılına kadar daha az su tüketiminin mümkün olduğunu açıkladı. Lazer ve eko teknolojilerini kullanan şirket, kirlenmiş atık ve zararlı emisyonları ortadan kaldırırken, su ve enerji tüketimini azaltarak sıfır kirliliğe sebep oluyor. 2019 yılı içerisinde yıl bazında değerlendirme yapıldığında 712.600 kişinin tüketimi için gerekli olan miktar 13 milyon metreküpten fazla ve bunun tasarruf edildiğini paylaştı.

Sektörde olan diğer firmalar da bu girişime katılması için davet edildi. Aslında karanlık bir çağda olmasına rağmen, yani en kirleten giysilerden biri haline geldiğini paylaşan firmanın CEO’su Enrique Silla, teknoloji ve kot kumaşının yeniden yapılandırılmasıyla en fazla sürdürülebilir giydilerden biri olabileceğini vurguladı. Şirketin sürdürülebilirlik vizyonu aslında 1994 yıllarında başlıyor.

Bu sene Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle Dünya Su Günü ikinci plana atılmış olsa da markaların tüketicileri bu konuda bilgilendirmede üzerine düşeni yerine yaptığını dile getirdi.

Los Angeles merkezli sürdürülebilir denim markası Etica da, kar amacı gütmeyen Water.org ile bir ortaklık yaptığını duyurdu ve 19-22 Mart tarihleri arasında websitesi gelirlerinin yüzde 15’inin bağışladı.

Görünen o ki, dünyaya daha güvenli, erişilebilir ve uygun maliyetli çözümler üretip hayata geçirmek için çalışmalar devam ediyor.  

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN