Puma markası tarafından e-spor oyuncularına özel üretilen ayakkabı

20 Ocak 2020

E-SPOR OYUNCULARINA ÖZEL AYAKKABI

E-spor (Elektronik Spor), bundan tam 20 sene önce ödüllü turnuvaların düzenlenmesi ve ilginin artmasıyla birlikte her geçen gün popülaritesini arttıran ve oyuncuların, ilgili resmi lig ve etkinliklerde sadece oyun oynayarak para kazanabildikleri bir spor dalıdır.

Ayakkabı markası Puma, video oyunları oynarken giyilmek üzere tasarlanan bir ayakkabıyı piyasaya sürdü. Sci-Fi ayak bileği çoraplarının piyasada her geçen gün yaygınlaşmasıyla birlikte, şirket tasarım yaparken 'kapsamlı görüşmeler' yaptığı bildirilen eSpor oyuncuları için rahat ve sürükleyici 'aktif oyun ayakkabıları' üretmeyi hedeflediğini paylaştı. Şimdilik İngiltere ve Amerika'da satın alınabilecek ayakkabılar dört farklı modda tüketiciye sunulacak. 

1) Arama Modu

2) Saldırı Modu

3) Seyir Modu

4) Savunma Modu 

Puma'nın dijital pazarlama ve oyun ekibi başkanı Matt Shaw, Twitter üzerinden 'aktif' kelimesinin, oyun esnasında oyuncular arasında konumlar arasında geçiş yaparken oyuncuları nasıl desteklediğini açıklamak için kullanıldığını paylaştı. "Dizlerinde, dirsekleri olan koltuklarda öne doğru eğilmiş insanları hayal edebilirsiniz (Seek/Attack), veya kucağında kontrolörleri ile geriye doğru uzanmış insanlar (Cruise/Defend)". Tabi bu ayakkabıların bir oyuncunun performansını iyileştirme olasılığının yüksek olmadığını da paylaştı.

Bakalım oyunculara nasıl bir fayda sağlayacak ve geri dönüşler nasıl olacak? Sizlerin de yorumlarını duymak isteriz.

 

 

Kaynak: Tıklayınız , Görsel Kaynak: Puma

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN