“spor giyim” moda endüstrisinde baskısını sürdürürken, rahat giyim özelliklerine sahip gündelik kıyafetlerinin de satışının gün geçtikçe arttığı gözlemleniyor.

04 Kasım 2019

GÜNDELİK KIYAFETLER VE MODA ENDÜSTRİSİ

NPD’nin raporuna göre “spor giyim” moda endüstrisinde baskısını sürdürürken, rahat giyim özelliklerine sahip gündelik kıyafetlerinin de satışının gün geçtikçe arttığı gözlemleniyor.

Spor giyim pazarı son birkaç yılda güçlü büyümesine rağmen Amerika’daki kadın-erkek giyim pazarının çok küçük bir yüzdesini oluşturmaya devam ediyor. NPD Grubunun araştırmasına göre aktif olmayan gündelik giyim, sektörün yıllık satışlarının yarısından fazlasını temsil ediyor. Haziran 2019’da bu rakamın 103 milyar dolar olduğu görülüyor.

NPD Grubunun endüstri baş danışmanı Marshal Cohen, modanın geleceğinin “gündelik kıyafet”lere bağlı olacağını belirtiyor. Gündelik giyim olarak adlandırılan bu akımın aslında bir zamanlar spor giyim olarak adlandırılan bu akımdan biraz daha farklı olduğu vurgulanıyor.

Leke direnci, anti-mikrobiyal ve kırışıklık direnci gibi özel özelliklere sahip aktif olmayan gündelik kıyafetlerin satışları geçen seneye göre %7 gibi bir oranla artış gösterdiği gözlemleniyor.

Günümüzün tüketicisi giyim tarzını markalara, perakendecilere ve fiyat noktalarına göre kıyaslıyor ve ona göre hareket ediyor. Bununla birlikte aktif olmayan gündelik giyim, tüketicinin dolabındaki yerini korumaya devam ediyor. Gündelik pantolonlar gardırobun vazgeçilmezi olmakla birlikte mont ve blazer ceketler de yeniden moda olmaya başlıyor. Bu segmentte yer alan harcamaların dörtte birinden fazlası, geçtiğimiz yıl yüzde iki artışla X nesilinden geliyor.

%29 gibi bir oranla daha çok büyük mağazalarda gündelik giyim kıyafet satışları üst sıralarda yer alıyor ve bazı perakendecilerin de büyük mağazaları yakaladığı gözlemleniyor. Bunun sonucunda da tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları da değişkenlik gösteriyor. Markaların, tükecinin kendisine olan güvenini koruyarak farklı özellikli çözümler sunabilmesi önem teşkil ediyor. Bu segmente çorabın, iç giyimin vb. henüz dahil olmadığı görülüyor.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN