Hazır giyim sektöründe şeffaflık

28 Ocak 2020

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE ŞEFFAFLIK

Geçtiğimiz son üç yıla bakıldığında Giyim ve ayakkabı markaları ve perakendecileri bilgi paylaşımını arttırdıklarını dile getirdiler. Tedarik zincirinde işgücü ihlallerinin daha iyi tanımlanması ve ele alınması için kabul gören bir adım haline gelmeye başlamıştır.

“Moda’nın Bir Sonraki Akımı: Hazır Giyim ve Ayakkabı Endüstrisinde Tedarik Zinciri Şeffaflığını Hızlandırma” başlıklı 15 sayfalık raporda, birçok marka ve perakendecinin tedarik ettikleri üreticilerle ilgili bilgileri kamuya nasıl açıkladığını anlatıyor.

2016 yılında Amsterdam merkezli Temiz Giyim Kampanyası koalisyonu, tüketicilerin bir markanın ürünlerinin nerede üretildiğini öğrenmelerini sağlayan tedarik zinciri şeffaflığı standardı olan Şeffaflık Sözünü verdi.

Koalisyon, Sorumlu İşletme Girişimlerinin kurumsal üyeleri arasındaki şeffaflığın önemli ölçüde değiştiğini söyledi. Bu girişimler, tedarikçi fabrikaların tüm üyeleri tarafından kamuya açıklanmasını zorunlu kılmamakla birlikte sektördeki statükoyu da güçlendirmeye devam etmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir RBI olan Adil İşçi Sendikası, üyeleri arasında tedarik zinciri şeffaflığını artırmak için de önemli adımlar atmıştır. Geçtiğimiz Kasım ayında tüm üye markalarının ve perakendecilerinin, bu standarda uyumlu olarak tedarik. Zinciri bilgilerini kamuya açıklaması ve 31 Mart 2022 tarihine kadar da erişilebilir açık veri formatlarında mevcut bilgileri sunları gerektiğini duyurmuştur.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN