Lenzing REFIBRA™ Teknolojileri İplik Geri Dönüşüm Oranını Arttırıyor

09 Aralık 2019

İPLİK GERİ DÖNÜŞÜM ORANI ARTIYOR MU?

Lenzing REFIBRA™ Teknolojileri İplik Geri Dönüşüm Oranını Arttırıyor...

REFIBRA™ Teknolojilerini kullanan TENCEL™ Liyosel iplikleri, kıyafet üretim sürecinde toplanan ileri dönüşümlü pamuk artıklarından oluşan hamurun neredeyse %30’unu kullanabiliyor. Lenzing REFIBRA™ Teknolojilerini kullanan TENCEL™ Liyosel iplikleri, %99,5 geri dönüştürülebilme oranıyla sürdürülebilirliği arttırıyor ve doğa dostu kıyafet ve ev tekstili uygulamalarını destekliyor.

Lenzing Grubu (Lenzing), tekstil segmentine sirküler ekonomiyi daha da fazla desteklemek için geri dönüşümlü hammadde kullanımında %30’a kadar artış sağlayarak öncül Lenzing REFIBRA teknolojisinde yeni bir kilometre taşı açıkladı. Yeni ürün, düşük elyaf inceltme özellikleriyle TENCEL Liyosel iplik ailesinde mevcut.

Ekolojik olarak sorumlu kapalı devre üretim süreçleriyle üretilen yeni iplikler %100 biyolojik tabanlı ve sürdürülebilir olarak yönetilen ormanların ağaç hamurundan ve kıyafet üretim sürecinde toplanan pamuk atıklarını ileri dönüşümle işleyerek hamuru %30 oranında daha fazla kullanarak üretiliyor. Düşük elyaf inceltme ve nem yönetim özelliklerine ek olarak iplikler aynı zamanda ipeksi yumuşaklığı ve dayanıklılığın yanı sıra gelişmiş nefes alabilirliğe de sahip. Yeni iplik türüyle REFIBRA™ Teknolojisi olan TENCEL Liyosel iplik portföyü örgü, iç çamaşırı ve havluların yanı sıra denim, spor giyim, giyim ve ev tekstili uygulamaları için de ekolojik olarak sorumlu bir alternatif haline gelecek.

Lenzing REFIBRA Technology Increases Fibre Recycle Rate

Tekstilde sürdürülebilir malzemelere olan talep artıyor

Lenzing’in Küresel Tekstil İşletme Yönetimi Başkan Yardımcısı Florian Heubrander’a göre yıllar içerisinde moda ve ev ürünleri markaları ve müşterileri arasında sürdürülebilir malzemelere olan küresel talebin arttığına şahit oldular. Heubrander aynı zamanda öncül REFIBRA™ Teknoloji ile geri dönüştürülen hammaddeleri %30’a kadar kullanarak sadece bu kaçınılmaz trendi ele almadıklarını aynı zamanda çevreyi korumaya olan bağlılıklarını göstermek için markalara ve tüketicilere doğa dostu iplikler sunduklarını da ekledi.

“REFIBRA™ teknolojisi ile ipliklerin üretiminde daha fazla ileri dönüşüme uğramış pamuğun kullanılması pamuk artıklarına ikinci bir şan vererek giyim veya ev tekstili ürünlerinin daha sürdürülebilir olmasına izin veriyor. REFIBRA™ teknolojisinden güç alan ipliklere izin veren yeni tanımlama sistemiyle birlikte, giyim ve tekstil ürünlerini tespit ederek markalar ve tüketiciler için tedarik zincirinde tam şeffaflık sağlayarak ürünlerin sürdürülebilir ipliklerden üretildiğine dair garanti sunabiliriz. İleriye doğru hareket ederken sürdürülebilir iplikler konusunda yeniliklere devam edeceğiz ve tekstil endüstrisi ekosisteminde sirküler ekonomi için önümüzdeki yolu açacağız.”

Lenzing REFIBRA teknolojisi %99,5 geri dönüşüm oranına sahip

Düşük elyaf inceltme özellikleri sayesinde yeni iplikler tekrarlı yıkamadan sonra bile pürüzsüz ve yumuşak hissi korumaya devam ediyor. REFIBRA™ Teknolojisiyle üretilen diğer TENCEL™ Liyosel iplikleri gibi iplikler, atık toplama veya takma alanlarından tonlarca pamuk atığı toplayarak kıyafet üretim sürecinde toplanan ileri dönüşümlü pamuk artıklarından elde edilen hamurla, karışımda %30’a kadar bir hamur kullanılacak şekilde üretiliyor. Biyolojik tabanlı iplikler aynı zamanda, %99,5 ‘ten fazla geri kazanım oranıyla suyu ve çözücüleri yeninden kullanarak yüksek kaynak verimliliği ve düşük çevresel etkiyle üretiliyor.

Dahası ipliğin geldiği yeri doğrulamak için tasarlanan özel yenilikçi tanımlama teknolojisi sayesinde yünlerde, kumaşlarda ve kıyafetlerde kullanılan REFIBRA™ Teknolojisini kullanan TENCEL™ Liyosel iplikleri tespit edilebiliyor. Bu sadece tedarik zincirinin şeffaflığını arttırmakla kalmıyor aynı zamanda moda markalarının giyim veya ev tekstili ürünlerine kullanıla ürünlerin sürdürülebilir olarak tedarik edildiğini ve üretildiğini göstererek güven yaratmasına da izin veriyor.

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN