27 Mart 2020
KOT KUMAŞINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Jeanologia, Tonello gibi birçok farklı markanın kendine özgü sistemleri gün geçtikçe daha sık kullanılır hale gelmiştir.
İtalya’daki Berto markasının pazarlama müdürü sürdürülebilirliğin araştırma ve inovasyonla ilgili olduğunu vurgulamıştır. Şirketlerin bu konuda yatırım yapmaları gerektiği, yenilik olmazsa sürdürülebilirliğin de mümkün olmayacağına dikkat çekmiştir.
Organik pamuk lifleri, zarar vermeyen boyalar ve diğer sürdürülebilir bileşenlerin neredeyse hepsi muadillerinden biraz daha fazla maliyetli olabilir.
Jeanologia markası, geçtiğimiz Aralık ayında daha az su tüketimi ve daha az zararlı kimyasal kullanmak amacıyla birçok farklı girişimlerde bulunmuştır. Dünya çapındaki tesislerinde Oeke-Tex sertifikasını genişletmeye ve çevreyi daha az kirleten kot kumaşı üretmeye devam ediyor.
Bu alanda sektörün Pazar lideri konumuna gelebilmek için maliyetlerin tamamını finanse eden türk üretici firmalar da mevcut. Tabi ekonomik sürdürülebilirliğin, çevresel sürdürülebilirlik kadar önemi büyük.
Meksika’da yer alan Global Denim markasının yaratıcı direktörü Anatt Finkler, çevre dostu kot kumaş üretimi için üç ana yatırım alanından bahsediyor. Boyama, Elyaf geri dönüşümü ve apre.
Tüketici öncesi ve sonrası kot kumaşları yeni bir ipliğe dönüştürmek için özel dönüştürülmüş pamuklu bir program kullanılmaktadır.
Sizce Türkiye’de sürdürülebilir tekstil ne kadar yaygın olur?
Kaynak: Tıklayınız