P.U.R.E. üretim teknolojisi nedir

21 Şubat 2020

P.U.R.E. ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Patagonia PrimaLoft P.U.R.E. üretim teknolojisini benimsiyor...

PrimaLoft, PrimaLoft P.U.R.E. üretim teknolojisini benimseyecek ilk markanın Patagonia olduğunu açıkladı. Azaltmış Emisyon Kullanarak Üretim ifadesinin kısaltması olan PrimaLoft P.U.R.E., şirket tarafından bildirilen verilere göre yalıtım malzemesi üretim sürecinde karbon emisyonun %48’e kadar azaltıyor. Patagonia 2020 Sonbahar Nano Puff programı içi PrimaLoft P.U.R.E. ile üretilen PrimaLoft Altın Yalıtımı uyguladı.

PrimaLoft’un başkanı ve CEO’su Mike Joyce şunları söyledi. “Patagonia’nın P.U.R.E. kullanan ilk partnerimiz olması çok uygun. On yıldan uzun süredir Nano Puff ürününü bir önceki seneye göre daha iyi hale getirmek için Patagonia ile iş birliği yaptık. Dört yıl önce bu durum üretim sürecimize dikkatlice bakmamıza neden oldu. Dört yıl süren araştırma ve geliştirme sonucunda P.U.R.E. kavramı ortaya çıktı.”

Yalıtım malzemesi üretiminde karbon emisyonuna neden olan ana suçlu olarak büyük ve enerji açısından yoğun fırınları tespit ettikten sonra PrimaLoft, bu fırınlardan gelen ısıyı ortadan kaldırarak geleneksel üretim sürecini yeniden icat etti.

Genel olarak yalıtım malzemesi üretiminde yalıtım için yapısal bütünlük sağlayan birleştirme liflerinin eritilmesi sürecinde ısı gerekiyor. P.U.R.E. teknolojisi ısıyı süreçten çıkararak eritmeye ihtiyaç duymadan bu bütünlüğü sağlıyor. PrimaLoft P.U.R.E. üretim teknolojisini uygulayarak yeni Nano Puff ürününde kullanılacak olan yalıtım malzemesinin hem ciddi anlamda az karbon ayak izi var hem de %100 geri dönüştürülmüş PrimaLoft liflerinden üretiliyor.

Görsel kaynak: Patagonia will incorporate PrimaLoft Gold Insulation manufactured with PrimaLoft P.U.R.E. for its Fall 2020 Nano Puff program. © PrimaLoft.

Patagonia Teknik Outdoor Bölümü Küresel Pazarlama Yöneticisi Kristo Torgersen’e göre PrimaLoft bu sorunla baş etmek için işin temeline indi. “Üretim süreçlerinde karbon emisyonuna neden olan en büyük suçluyu tespit ettiler ve bunu yaparken yalıtım performansı konusunda taviz vermediler. P.U.R.E. Nano Puff ürünü, bu ürünün çevreye karşı en duyarlı versiyonu ve bunu yaparken üstün performansını korumaya devam ediyor.” 

PrimaLoft’un Durmadan Devam Eden Sorumluluk misyonunun uzantısı olan P.U.R.E. üretimi PrimaLoft tarafından ilk olarak geçen sene sunulan biyolojik olarak çözünebilen sentetik yalıtım olan PrimaLoft Bio ile geliyor.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN