Sürdürülebilir Malzemelerin Geleceği Bizon Yünü

25 Mart 2020

SÜRDÜRÜLEBİLİR MALZEMELERİN GELECEĞİ BİZON YÜNÜ

Moda ve güzellik alanlarında sürdürülebilirlik artan derecede öncelik haline geldiği için çevresel ayak izini azaltmak isteyen farklı markalar minimal ekolojik etkisi olan malzemelerin peşine düştü. “Sürdürülebilir Malzemelerin Geleceği” serimizde, daha aydınlık bir geleceğin yolunu yapabilecek yenilikleri keşfediyoruz.

Moda markaları malzemeleri çöp sahalarından kıyafet yapılabilecek malzemelere döndürmekten bahsettikleri zaman genellikle satılmayan kumaşları kullanmaktan ya da plastik şişeleri geri dönüştürülmüş naylon olarak kullanmaktan bahseder. Ama dış giyim markası olan United by Blue, biraz daha alışılmamış bir şeye odaklandı: bizon yünü.

Bizon, koyun yününden daha sıcak tutan kalın ve yünlü bir posta sahiptir ve kaşmir kadar yumuşak olabilir; bu nedenle de bizonlara yakın yaşayan yerli kabileler tarafından değerli görülmüşlerdir. Ama hayvanı eti için yetiştiren modern çiftlikler genellikle hayvanların yünlerini atar. United by Blue bu noktada devreye girer, çiftliklerle çalışır, bu değerli lifi kurtarır ve sıcak, yüksek performans gösteren kıyafetlere dönüştürür.

United by Blue markasında çalışan kıdemli kıyafet tasarımcısı Brendan Rauth’a göre “temelde, postu alıyoruz, lifleri çöp sahalarından ya da yanmaktan kurtarıyoruz ve postları deri tabakhanelerine göndermeleri için et işleme tesislerine geri gönderiyoruz. Bunu yapmamızın ana nedeni istenen liflerin atık olmasını engellemek.”

Bizon yününü bu kadar özel yapan şeyleri öğrenmek ve bu yünü benimsemek isteyen markaların karşılaştığı zorlukları öğrenmek için okumaya devam edin.

 

 

Kaynak: Tıklayınız , Ana görsel kaynak: Courtesy United by Blue

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN