New Balance markası kişiselleştirilebilir ve sürdürülebilir spor ayakkabıları yapmak için Unmade ile çalışıyor

25 Kasım 2019

SÜRDÜRÜLEBİLİR SPOR AYAKKABI

New Balance firması kişiselleştirilebilir ve sürdürülebilir spor ayakkabıları yapmak için Unmade firmasıyla çalışıyor...

Moda endüstrisi Prada’nın ikonik naylon çantaları için geri dönüştürülmüş okyanus plastiği kullanması ve Stella McCartney'nin Google Cloud kullanarak markasının kullandığı ham maddelerin çevresel etkisini değerlendirmesi gibi söz konusu sürdürülebilirlik olunca son süratle ilerliyor.  

Londra'lı start-up firması Unmade, teknolojinin moda şirketlerinin daha sürdürülebilir olmasına yardımcı olmasını sağlamak için yenilikçi bir yaklaşıma sahip. Yazılımı müşterilerin belirli öğeleri kişiselleştirmesine izin veriyor, bunlar daha sonra devreye alınıyor ve hazırlanıyor; böylece şirketler sadece sattıklarını üretiyorlar.

Şimdiye kadar şirket Opening Ceremony ve Farfetch gibi markalarla çalıştı ve şimdi de ABD’li spor ayakkabı markası New Balance'ı listesine ekliyor. 

Unmade’in teknolojisini kullanarak New Balance Unmade x New Balance 111 Knit isimli yeni kişiselleştirilebilir örgü ayakkabılarını sunuyor. New Balance müşterilerinin kendi benzersiz spor ayakkabılarını oluşturabildiği ilk durum olmasa da bir önceki seçenek ayrıntılı müşteri deneyimi içeriyordu. 

Görsel kaynak: Standart.co.uk

Diğer yandan Unmade ayakkabıları örgü spor ayakkabı olma konusunda bir ilk. Aynı zamanda müşterileri kendilerine özel olması için grafikleri, rengi ve metni değiştirebilecek. 

New Balance ayakkabı genel müdür Katherine Petrecca Unmade ile çalışmanın şirketin kişiselleştirme konusunda “bir sonraki seviyeye” ulaşmasına yardımcı olduğunu söyledi. 

Petreacca, “Unmade platformunun bize sunduğu veri gerçekten de üretimimizde ve sipariş tamamlama sürecimizde mümkün olanların sınırlarını zorladı ve yerel operasyonlarımızda yeniliğe ilham verdi. Unmade’in teknolojisi olmadan teknik olarak ürünü sunmak mümkün olmazdı” dedi. 

Müşteri sipariş verdiğinde Unmade’in teknolojisi sayesinde üretici özel tasarıma ulaşarak yeni ayakkabılar üzerinde çalışmaya başlayabilecek. Özellikle ayakkabının örgü bileşenleri sipariş kabul edildikten sonra sadece fiziksel olarak yapılıyor. New Balance bu şekilde malzemelerin boşa gitmemesini veya fazla sipariş hazırlanmasının önüne geçiyor. 

Start-up firmasının CEO’su Hal Watts, Unmade’in New Balance ile çalışmasının tanımlayıcı bir an olduğunu söyledi. “Moda tedarik zinciri bozuk, bağlantısız ve değişime ihtiyaç duyuyor - bunu biz biliyoruz ve küresel müşterilerimiz de biliyor. Talebi doğrudan arz ile bağlamak ve moda ürünlerinden tahmin işini çıkarmak evrim geçirmenin tek yolu ve biz de bu değişimlerin önemini ve aciliyetini anlayan markalarla çalışmayı seviyoruz.”

Bakalım sektörümüzde daha ne tür teknolojik haberleri duymaya devam edeceğiz.

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN