Prada tekstil sektöründe sürdürülebilirlik anlaşması imzalayan ilk lüks marka oldu

28 Kasım 2019

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAŞMASI

PRADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAŞMASI İMZALAYAN İLK LÜKS MARKA OLDU...

Prada markası finansal hizmet grubu Crédit Agricole Grubu ile sürdürülebilirlik alanında lider olmak için €50m (£43m) değerinde bir anlaşma imzaladı.

Lüks eşya endüstrisinde ilk olduğu bildirilen beş yıllık sürdürülebilirlik kredisi, İtalyan moda evinin belirli doğa dostu hedeflere ulaşması durumunda faiz oranını değiştirmesine izin veriyor. 

Crédit Agricole tarafından seçilen üç hedef Prada çalışanlarının eğitim alması veya belirli süre çalışması, moda evinin Re-Naylon ikamesi olarak yeterli miktarda sürdürülebilir naylon kullanması ve belirli sayıda Prada mağazasının LEED (Enerji ve Çevresel Tasarım Liderliği) altın veya platin sertifikası alması olarak belirlendi.

Prada baş finans yetkilisi Alessandra Cozzani sürdürülebilirlik kredisinin önemini açıkladı. Cozzani, Vogue Business dergisine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu işlem, sürdürülebilirliğin Prada Grubu içerisinde gelişmesinde kilit bir rol oynayarak stratejilerimize artan şekilde entegre oluyor."

Prada’nın kredisi lüks ürün endüstrisinde yeni bir anlaşma iken haberler ve analiz hizmeti Çevresel Finans tarafından toplanan verilere göre sürdürülebilirlikle bağlantılı krediler son yıllarda ivme kazandı.

Firma, sürdürülebilirlikle ilişkili kredi piyasasının 2017 yılında $5 milyar (£3.88 milyar) değerinden bir sonraki yıl $40 milyar (£31.05 milyar) değerine yükseldiğini belirtti.

Ortelli and Co firmasında lüks ürünler danışmanı yönetici partneri ola Mario Ortello, “Petrol, doğal gaz ve madencilik gibi bazı sektörler için sürdürülebilirlik teması, daha yüksek yatırımcı riskiyle daha fazla baskı yaratıyor.” dedi.

Crédit Agricole Kurumsal ve Yatırım Bankasında kıdemli bankacı olan Alberto Bezzi ise Prada ile olan anlaşmadaki “yeniliğin”, moda evinin “somut şekilde” daha fazla sürdürülebilir olma çabalarına bir “ölçüm” yönetimi bulmak olduğunu söyledi. 

Prada’nın hedefleri karşılama şeklinin nasıl ölçüleceği henüz kesin olarak onaylanmadı. Sürdürülebilirlikle bağlantılı kredi, markanın son zamanlarda desteklediği doğa dostu girişimlerinden sadece birisi. Bu yılın başlarında lüks marka feri dönüştürülmüş plastikte yapılan naylon çanta koleksiyonu sundu. Koleksiyondaki altı çanta okyanus plastiği, balık ağları ve tekstil lif atıklarını geri dönüştürerek hazırlanan sentetik kumaştan yapıldı.

Mayıs ayında Prada, Şubat 2020 kadın koleksiyonunda kürkü yasaklamayı planladığını açıkladı. Moda evinin baş tasarımcı Miuccia Prada şunları söyledi: “Yenilikçi malzemelere odaklanmak şirketin yaratıcı tasarımda yeni sınırlar keşfetmesine izin verirken etik ürün taleplerini de karşılıyor.”

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN