Vegan moda ile ilgili yeni kurallar

22 Şubat 2020

VEGAN MODANIN YENİ KURALLARI

BRC 'vegan' moda için yeni kurallar yayınladı...

Artan sayıda 'vegan' moda ürünleri ve markalarının piyasaya sürülmesiyle, İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC) vegan olarak tanımlanan her şeyin hayvansal ürünlerden tamamen arınmış olduğundan emin olmak için yeni kurallar yayınladı.

Endüstri kuruluşu, vegan bölgesine ilk kez giren moda alıcılarından gelen taleplerde bir artış olduğunu ve satın aldıkları şeyin, gerçekten vegan tüketiciler için testi geçmesini istediklerini söyledi.

BRC; bunun anlamının, hayvandan elde edilen herhangi bir materyalden kurtulmanın yanı sıra üretim sürecinde boyaların, tutkalların ve "daha gizli elementlerde kullanım izlerinin" hayvan bağlantısında olmamasının sağlanmasıdır ve aynı zamanda bir ürünün vegan olarak tanımlanacak tasarıya uyması, bu iddiayı ortaya koymak için karşılanması gereken bir dizi ekstra kriterle bunu sürdürülebilir kılmaz.

BRC, “perakendecilerin, kendi tedarikçilerine geri dönmeleri gerektiğini ve bireysel olarak bunları doğrulamak için hammadde bileşenleri hakkında doğru soruları sormaları gerekeceğini” söyledi.

Modada Veganizm ile ilgili yeni Gönüllü Yönergesi, malzemelerin vegan olduğundan emin olmak için hem dahili olarak hem de tedarikçilerinden sorulacak adımlar ve sorular dizisini içermektedir. Ayrıca risk alanlarını vurgular ve nelerin dikkate alınacağını, nereden başlanacağını ve daha sonra vegan ürünler yaratmaya yönelik herhangi bir adımın nasıl uygulanacağını gösterir.

Ve vücudun "şu anda perakendecilerin sahip olduğundan daha fazla derinliğe indiğini" söylediği hayvansal kaynaklı liflerin ve malzemelerin kapsamlı bir listesi var.

Tamamen vegan bir yaşam tarzı benimseyen tüketicilerde son yıllarda artış olmuştur, ancak vegan ürünlerini etik veya sağlık nedenleriyle satın almalarına karıştıranlar da piyasayı etkiler. Co-op tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu toplam 'etik' perakende pazarının bir yıl önce 40 milyar sterlin değerine yükseldiğini ve son 12 ay içinde daha da hızlanacağını gördü.

 

 

Kaynak: Tıklayınız

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN