MYANT Markası Bağlı (Connected) Performans İçin Yeni Laboratuvar Kuruyor

11 Ağustos 2020

YENİ BİR TEKSTİL LABORATUVARI KURULUYOR

MYANT Markası Bağlı (Connected) Performans İçin Yeni Laboratuvar Kuruyor...

Myant, insan vücudunu hisseden ve insan vücuda tepki veren tekstillerin izin verdiği yeni nesil bağlı performans çözümleri geliştirmek için Toronto merkezli tesisine bir laboratuvar kurdu. Laboratuvar uygulamalı spor bilimleri, elektrofizyoloji, mühendislik, veri bilimi, davranış bilimi ve tekstil alanlarının kesişim noktasındaki uzmanları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Bu disiplinlerin bağlantısı, sanal antrenmanların arkasında yatan temelleri ele alıp sporcuların antrenman, iyileşme ve daha önce gerçekleştirilemeyen performans seviyelerini bağlayarak sporculara güç veren tam iki yönlü ara yüz oluşturarak sporcular, sporcuların vücutları, bağlı fitness ekipmanları/araçları ve antrenman/rehabilitasyon profesyonelleri arasındaki bağlılığı yeni bir seviyeye getiriyor. Myan’ın Toronto merkezli tesisinde yer alacak olan Fethetmek için Bağlan Performans Laboratuvarı, iddialı bağlı performans geleceğini gerçekleştirmek için farklı disiplinlerden gelen uzmanlardan oluşan yeni bir takım oluşturacak.

Küresel salgının yan etkilerinden birisi, yüz yüze antrenmana karşılık sürdürülebilir bir alternatif olan sanal fitness programlarının kitlesel olarak benimsenmesi oldu. COVID-19 sürecinde uygulanmış olan kısıtlamalar sonsuza kadar sürmeyecek olsa da Lululemon’un bağlı fitness şirketi Mirror’ı satın alması gibi bu durumu destekleyen trendler olacağını düşünülüyor. Bu sırada Peloton ve stüdyo kalitesinde antrenman imkanı sunan bağlı antrenman bisikletleri ve koşu bantları, tüketicilerin fitness için uzaktan bağlanma fikrine daha da açık olmasıyla inşa ettiği ivmeyi korumaya devam ediyor.

Antrenmana uzaktan erişebilmek birçok tüketici için olumlu olsa da hala bazı sınırlamalar var. Bunlardan ilki ve en önemlisi, sanal antrenmanların sunulmasının sesli-görüntülü değerlendirmeye ve geri bildirime dayanması ve ekipmanın doğru duruş veya performans ölçümü için antrenör ile sporcunun fiziksel olarak etkileşime girmesine izin vermemesidir. Tamamlayıcı performans ölçüm türlerini entegre edilmesi durumunda, bunlar genellikle sadece kalp atışını takip eden basit biyometrik ölçümlerdir. Vücudun performansının sınırlı bir pencereden görünmesi nedeniyle sanal antrenman profesyonel sporcular için etkisiz olabilir.

Bağlı fitness ekipmanlarının (bağlı sabit bisiklet, koşu bandı veya antrenman aynaları gibi) kullanıldığı senaryoda ise kullanıcının sanal ara yüze odaklanması ve sporcunun performans düşüncesinden uzaklaşması nedeniyle deneyim genellikle kopuk yaşanmaktadır. Performansın en üst seviyelerine çıkmak için sporcuların sadece antrenman sırasında değil aynı zamanda tüm gün, hafta, ay ve hatta yaşamları boyunca derin bir bağlantı kurması gerekiyor. Bağlı antrenman için sunulan mevcut çözümler, bağlamsal aktivite ve iyilik halinin (ör. uyku, stres, beslenme gibi), performans ve iyileşme değerlendirmesi, tahminleri ve optimize edilmesi için yeterli entegrasyon seviyesine sahip değil.

Bağlı performans geleceği sporcular ve sporcuların vücudu, yaşamları ve sporcuların potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olan kişiler ve ekipmanlar/cihazlar arasında derin bir bağlantı kurmayı gerektirecek. Sporcuların onlar istedikleri kişilere ve yerlere (ör. antrenman partneri, koç, örgüt, makina öğrenme algoritması, kişinin kendisi gibi) bağlanma yeteneği, onlar için değer oluşturarak bu çıkarımları dağıtabilir.

Tekstil ürünleri vücudu hissetme ve vücuda tepki verme ve buluta bağlı olma yeteneğine sahip olduğunda, fitness geleceği vizyonunu gerçeğe dönüştürebilirler. Son on yılda Myant, tekstil hesaplama teknolojileri alanında dünya lideri olarak bu geleceğe izin veren teknoloji, kapasiteler ve partnerlerden oluşan bir ekosistem inşa etti. Bu devrimsel yetenek Myant’ın insanları daha iyi sağlık ve iyilik haline bağlamak için tasarlanan bağlı kıyafet koleksiyonu Skiin ile gerçekleşti. Şimdi ise Myant sağlık ve iyilik hali için sunduğu şeyleri sporcu performansı için sunmak istiyor.


Antrenman, performans ve iyileşme boyunca insan vücuduna doğrudan bir ara yüz oluşturarak Myant, kişinin bağlantısı iyileştirme, performans profesyonellerinin bağlantısı iyileştirme, toplumla olan bağlantıyı iyileştirme ve isteklere olan bağlantıyı iyileştirme şeklinde dört tür bağlantı için değer oluşturmayı hedefliyor.

Skiin bilgi, kaynakların ve toplumum etkisini arttırmanın yanı sıra sporcuları kendi istekleri ve kendi vücutlarına bağlayarak kıyafetlerin kritik bir yapıcı olarak hizmet vermesine izin veriyor. Skiin’den güç alan tekstil ürünleri bilgi, kaynaklar, topluluklar (akran, antrenör gibi) ve hayallerin sporcular üzerindeki etkilerini arttıran yeni bir tür bağlılığı sağlayan kilit sağlayıcı olarak kıyafetleri yeninden konumlandıracak.

 

 

Kaynak: Tıklayınız , Görsel: Myant

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Cihazlarımız hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.

BİZE ULAŞIN